Doorgaan naar hoofdcontent

Zakelijke laptops verkopen

Zakelijke laptops verkopen
Dag, Ik heb twee zakelijke laptops die ik van de hand wil doen. De eerste laptop heb ik in 2012 gekocht en vervolgens dat jaar willekeurig afgeschreven zonder enige restwaarde. (Aankoopbedrag excl. BTW was 1000 euro, dus 1000 euro afgeschreven) De tweede laptop heb ik in 2019 gekocht voor 300 euro. Aangezien deze waarde minder dan 450 euro (of het toen geldende minimumbedrag voor bedrijfsmiddelen) bedroeg, heb ik die afgetrokken als onkosten en ook niet als bedrijfsmiddel op de balans gezet. Ik heb al sinds 3 jaar een nieuwe zakelijke laptop waardoor deze twee overbodig geworden zijn, maar doordat ik niet wist hoe ik hier administratief mee om moest gaan heb ik de verkoop ervan tot nu toe vermeden. Hoe kan ik de laptops het beste verkopen en wat levert dit administratief voor een gevolgen op? Ik zat ook te denken of het handig zou zijn om ze over te brengen naar het priv├ędomein en vervolgens te verkopen, zodat ik geen bonnetjes hoef te maken bij de verkoop via bijv. Marktplaats, maar ik weet niet of het... Lees verder

Celebrating Culture in Sarnia | Ojibway artist John Williams
 Lees verder

Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.