Doorgaan naar hoofdcontent

Waar kan je een (goede!) domeinnaam verkopen aan een serieus partij...

Waar kan je een (goede!) domeinnaam verkopen aan een serieus partij...
Beste HL'ers, Lang geleden (ergens tussen de 10-20 jaar) had mijn bedrijf in samenspraak met een "contact" (= een vriend) een idee voor een probeersel op "het gebied van internet" (zoals dat soort dingen toen genoemd werden). Dat resulteerde in een vrij matige (pioniers)applicatie, maar wel op een terrein dat één van de "winners" werd in de huidige tijdperk. In al die jaren (wij trokken vrij snel de stekker uit 'het project' - gezien het helemaal niets voor ons bleek te zijn dit allemaal) heb ik de domeinnaam gehouden. Want: De media toen "viel" een beetje over ons heen: het werd nogal bekritiseert en ook "sensationeel" gevonden door een bepaald (landelijk) tijdschrift - en zeker niet alleen positief! - met 'naam en toenaam' erbij dus ik wilde dat verder niet laten "escaleren". Zo is het dus sindsdien gebleven. Ik wil het niet opzeggen, want dan koopt een of andere "slimmerik" dit meteen en komen er allerlei (onsmakelijke) XXX dingen daar op te staan en dat zou (denk/vrees ik!) uiteindelijk naar mij/mijn bedrijf kunnen leiden. Dat heb ik van anderen zien gebeuren namelijk. Het liefst zou ik er van af willen (niet voor dat ene tientje per jaar dat het kost natuurlijk, maar het kan niet eeuwig door blijven gaan lijkt mij...). En toen dacht ik een tijd geleden: Stel dat je de naam aan een serieus partij kon overdragen, die het in de geest van de oorspronkelijke gedachte (dat zou prima kunnen volgens mij) wil oppakken, dan is alles OK verder. Het is dus een hele "top-naam" eigenlijk. Voor een hoger segment in NL, voor een aanzienlijk B2C segment. Hoe kan je een domeinnaam op een veilige en vertrouwelijke wijze laten veilen? Zodat je zeker van kan zijn dat de intenties zuiver en serieus zijn dus (want voor een habbekrats wil ik niet dat iemand anders het overneemt - dan blijf ik er zelf liever over waken dat er geen XXX daar op komt door de naam inactief te houden). P.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.