Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe webshop op partner haar naam zetten

Nieuwe webshop op partner haar naam zetten
Goedeavond, Voor een nieuw te starten onderneming (dropship webshop met Nederlandse leverancier) heb ik een aantal vragen. Ik wil namelijk een webshop starten waarbij mijn bedrijf (groothandel) de materialen levert die ik met mijn webshop verkoopt. Helaas door een concurrentiebeding mag ik dit bedrijf op papier niet zelf opstarten, omdat ik in theorie in het systeem kan werken waar de orders binnenkomen. Nu is mijn idee om het bedrijf op mijn vriendin haar naam te zetten. Ik vraag mij echter af of dit zo makkelijk gaat, hoe is dat namelijk te doen met de winst? dit moet namelijk niet zwaar meetellen bij haar inkomen. Nu dacht ik, als zij een bedrijf start, en ik mij inschrijf bij de KVK als zzp'er, ik haar eens per maand/kwartaal een factuur kan sturen zodat zij de winst aan mij kan uitbetalen en zij verder via de bedrijfsrekening de vaste kosten kan betalen. Is deze constructie mogelijk? Of heeft iemand een beter idee? Met vriendelijke groet, Justin
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.