Doorgaan naar hoofdcontent

Etsy & Omzetbelasting: EU of Amerika?

Etsy & Omzetbelasting: EU of Amerika?
Hallo, Ik verkoop vintage producten op Etsy, per week krijg ik mijn netto omzet van Etsy uitbetaald (dat is mijn omzet minus alle kosten die Etsy rekent). De bestellingen worden geplaatst door particulieren klanten uit Amerika maar ook EU. Echter betaalt Etsy mij dus uit, en is Etsy volgens onze overeenkomst de klant. Maar weet iemand hoe ik dit dien weg te boeken? Wordt Etsy gezien als een Amerikaans of Europees bedrijf (gezien op mijn afschrift IE (Ierland) staat. Ik hoop dat iemand hier bekend mee is want ik vind het echt nergens terug. Zelfs de Belastingdienst kon mij hier geen eenduidig antwoord op geven.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.