Doorgaan naar hoofdcontent

Beginnend ondernemer met vragen over verzekeringen, RI&E, PvA en Pensioen

Beginnend ondernemer met vragen over verzekeringen, RI&E, PvA en Pensioen
Hallo allemaal, Nieuw lid hier en ik hoop dat ik hier antwoord kan krijgen op mijn vragen. Ik en mijn partner hebben al twee jaar een schoonmaakbedrijf - we hebben circa 2 maanden geleden onze eerste werknemer aangenomen. Alles loopt lekker en we hebben geen problemen - wel kwam ik erachter dat er nog veel valt te regelen en dat het niet alleen blijft bij aannemen en aan het werk. Online zie ik veel informatie, maar het is soms erg verwarrend en ik heb een paar vragen: - Indien de werknemer ziek wordt, moeten we als ik het goed begrijp een bepaald percentage betalen (eerste jaar 90% en tweede jaar 70% volgens de CAO) - hiervoor zijn verzekeringen. Ik kwam uit op een verzuimsverzekering. Hoeveel komt hierbij op met betrekking tot kosten? En is het handig om andere verzekeringen te nemen? - Ik heb begrepen dat een RI&E en Plan van Aanpak verplicht zijn. Ook heb ik begrepen dat je ook iemand kan betalen om dit te doen. Wat is het handigst? Ik vind het niet erg om hiervoor te betalen als het echt goed gedaan wordt. Verder kan ik er niet veel over vinden. Kan iemand dit voor me ophelderen? - Is een pensioen verplicht in de schoonmaak? Ik heb begrepen dat dit wel het geval is, maar ik heb ook gehoord van iemand anders dat dit niet zo is. Ik denk toch van wel en heb daarom meer info aangevraagd bij BPF, maar ik heb niks van ze gehoord. Kan iemand mij ook vertellen hoe dit te werking gaat? Alvast bedankt!
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.