Doorgaan naar hoofdcontent

ZZP'er die ook in een VOF deelneemt: bedrijfsmiddelen inbrengen of niet?

ZZP'er die ook in een VOF deelneemt: bedrijfsmiddelen inbrengen of niet?
Goeiedag allemaal, Ik heb al veel gezocht op dit onderwerp maar helaas geen goede antwoorden kunnen vinden. Ik maak deel uit van een vennootschap onder Firma (ontwerpbureau). Ik heb me onlangs ingeschreven als ZZP'er omdat ik ook fotografieklussen en ander artistiek werk doe dat ik voor de duidelijkheid wil scheiden van het werk voor de VOF. Nou heb ik in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in allerlei zaken die ik nu bijna alleen maar zakelijk gebruik, zoals mijn laptop, camera-apparatuur en andere gereedschappen. Deze zijn echter niet opgenomen in het vermogen van de VOF. Nu ik ook als ZZP'er aan de slag ga sta ik voor een dilemma: kan ik de apparatuur inbrengen en afschrijven op mijn eigen bedrijf en dan ook gebruiken binnen de context van de VOF? Of geldt het dan als gemengd gebruik? En wat als ik bijvoorbeeld een camera 40% als ZZP'er gebruik, 40% in de VOF en 20% privé? Wat is wijsheid? En als ik nu iets aanschaf, zal ik dan ook de btw aftrek moeten verdelen als ik van plan ben het zowel in eigen onderneming als VOF te gebruiken? Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.