Doorgaan naar hoofdcontent

Freelancer sinds 2022 met btw id

Freelancer sinds 2022 met btw id
Ik ben sinds begin 2022 freelancer en werk via platformen voor verschillende opdrachtgever met een btw id, betaal elk kwartaal omzetbelasting etc etc. Eind 2022 (laatste kwartaal) heb ik er voor gekozen om mij in te schrijven bij de kvk omdat dat ik dan van veel aftrekposten kan gebruik maken. nu vraag ik mij af hoe dat werkt met de inkomstenbelasting, want mijn onderneming is pas gestart op 01-10-2022 maar ik heb het hele jaar fulltime zzp gewerkt. Wordt ik dan gezien als ondernemer voor de inkomstenbelasting ? Of voldoe ik niet aan de criteria omdat ik telaat ben ingeschreven? Zou iemand mij hier meer informatie over kunnen geven
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.