Doorgaan naar hoofdcontent

Eenmanszaak en nieuwe vof

Eenmanszaak en nieuwe vof
Beste leden, Ik heb een eenmanszaak maar besloten samen met een vriend een vof op te richten. Aangezien er in mijn eenmanszaak nog wat opdrachten doorlopen, debiteuren open staan en aardig wat cash staat hebben er niet voor gekozen de bestaand eenmanszaak volledig in te brengen in de vof. We willen ook gewoon met een "schone" vof starten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik de voorraad en wat activa (bus en wat gereedschap) overdraag aan de vof. De eenmanszaak zal uiteindelijk wel "dood" bloeden en opgeheven worden. Hoe kunnen we dit het beste doen? De voorraad en activa (tegen boekwaarde) verkopen vanuit de eenmanszaak aan de vof? Of breng ik dit echt in? En hoe gaan we dan om met het verschil in inbreng? De andere vennoot brengt enkel arbeid en kennis in. Ik voor 100k voorraad en activa. Moet de vof dit dan terug betalen aan mij vanuit de winst zodat onze kapitalen uiteindelijk weer gelijk worden? We werken beide full time in de vof dus de winstverdeling is 50% - 50%. ik hoor graag van jullie!
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.