Doorgaan naar hoofdcontent

Verkoop bedrijfspand

Verkoop bedrijfspand
Goedemiddag, Ik overweeg mijn bedrijfspand te verkopen. Deze zit in een bedrijf waar bijna niets meer mee gebeurt omdat ik een tijdje geleden in een vof ben gestapt. Het pand is zakelijk gekocht destijds. Ik ben benieuwd hoeveel belasting er nu precies over de boekwinst afgedragen dient te worden. De situatie: 2014 aangekocht voor 100.000 ex btw. Inmiddels in de boeken voor 88.000. De makelaar verwacht dat het pand zo'n 200.000 op brengt. Een fiscale winst van 112.000 euro dus. Wat blijft er netto over van deze winst na aftrek van de te betalen belasting, rekening houdend met de mkb vrijstelling? En dient er na 9 jaar nog btw terug betaald te worden? Ik meen ergens gelezen te hebben dat het tot 10 jaar een percentage is en na 10 jaar niets meer.. klopt dit? Ik ben trouwens vooralsnog niet van plan om gebruik te maken van de HIR regeling. Alvast bedankt
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.