Doorgaan naar hoofdcontent

Resultaat uit overig werk

Resultaat uit overig werk
Hallo Allen, Ik ben recent (eind 2022) een kapsalon aan huis gestart waarbij ik één avond per week klanten knip. Bij de inschrijving in de KvK ben ik tevens aangemerkt als ondernemer voor de BTW en heb ik dan ook mijn aangifte over het vierde kwartaal ingediend. Voor de inkomstenbelasting (volgens de website van de Belastingdienst) kwalificeer ik niet als ondernemer voor de inkomstenbelasting gezien de beperkte omzet (< 5000 euro in het afgelopen jaar). Voor mijn aangifte inkomstenbelastingen nu de volgende vragen: 1) als ik niet kwalificeer als ondernemer voor de inkomstenbelasting dien ik mijns inziens de werkzaamheden aan te geven als 'inkomsten uit overig werk'. Kan ik daarbij dan het kasstelsel toepassen? gezien ik reeds als ondernemer voor de BTW ben aangemerkt (waarbij kappers verplicht het kasstelsel toepassen). 2) Dien ik een aparte voorraadadministratie bij te houden? Dit gezien ik in de inkomstenbelasting het kasstelsel zou toepassen mijn 'inkomsten uit overig werk' negatief zouden zijn vanwege de opstart van mijn bedrijf, Daarnaast maakt de wijze waarop ik mijn voorraad aanschaf een exacte voorraadadministratie echter vrij lastig (voorraad producten worden aangekocht in pakketten en kennen dus niet een exacte 'stukprijs'). Mocht de inkomstenbelasting het kasstelsel toestaan maakt dit het natuurlijk wel veel makkelijker. Alvast bedankt voor jullie hulp.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.