Doorgaan naar hoofdcontent

Oud agio splitsen

Oud agio splitsen
Beste allen, Enige jaren geleden heb ik de eenmanszaak omgezet in een beheer en een werk bv. Vanwege de hogere commerciële dan fisclae waarde van het bedrijfspand en goodwill is toen ook agio ontstaan in de beheer-bv. Momenteel zijn wij (mijn zoon en ik) met de accountant de bedrijfsopvolging aan het voorbereiden. Dat zal middels een splitsing gaan gebeuren. Mijn lijfrente hypotheek en banktegoeden zullen achter blijven in de bestaande beheer bv en de overige zaken zullen een op een overgaan naar de beheer bv die wordt opgericht voor mijn zoon. Het bedrijfspand gaat ook over en is weer getaxeerd. De accountant heeft de waarde van het bedrijf begroot om weer een commerciële balans voor overname op te stellen. De vraag die wij hebben (en de accountant maar niet lijkt te kunnen beantwoorden) is of het "oude" agio van destijds nog steeds op de balans zal staan en ook mee gaat naar mijn zoon of (deels) achterblijft bij mijn beheer bv. Of is er sprake van een geheel nieuwe commerciële balans voor deze overname waardoor "mijn" agio niet hoeft te worden gesplitst? Als het helpt ben ik uiteraard bereid om een versimpelde balans van mijn bv toe te voegen. Dank vast voor jullie reacties, Wilber
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.