Doorgaan naar hoofdcontent

Overdrachtsbelasting eenmanszaak

Overdrachtsbelasting eenmanszaak
Beste lezers, bijna 6 jaar geleden heb ik een pand gekocht voor mijn eenmanszaak vrij van btw en overdrachtsbelasting(v.o.n) het pand wordt geheel gebruikt voor de eenmanszaak en er wordt afgeschreven op het pand. nu wil ik stoppen met eenmanszaak en geheel staken, dus afrekenen met belastingdienst , maar wil het pand wel graag naar prive doen om het in de toekomst te kunnen verhuren. ben ik dan bij het overdragen naar prive overdrachtsbelasting verschuldigd? het pand is gekocht op mijn prive naam en ingebruik voor eenamnszaak. Kan ik ook nog naheffing krijgen ivm de btw of is gekocht zonder btw ook overdragen aan prive zonder btw? groet Betty
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.