Doorgaan naar hoofdcontent

Online Liquor

Online Liquor
Hello, I am in Australia, and son of a Dutch man, and would like to set up an online liquor business (webshop) within the Netherlands. My father has passed away and my dutch is limited, so I can only work on what I can find online. What do I need to get going? Do I need to be a resident to obtain a liquor licence / SVH? My understanding that I do not require a licence for alcohol under 15%. Is this correct? What are any main wholesalers for liquor in the Netherlands? Can I sell liquor to rest of EU? How do I understand taxation for each country? many thanks ----- Hallo, ik ben in Australiƫ, en zoon van een Nederlandse man, en wil graag een online slijterij (webshop) opzetten binnen Nederland. Mijn vader is overleden en mijn Nederlands is beperkt, dus ik kan alleen werken aan wat ik online kan vinden. Wat heb ik nodig om aan de slag te gaan? Moet ik ingezetene zijn om een drankvergunning / SVH te krijgen? Ik heb begrepen dat ik geen vergunning nodig heb voor alcohol onder de 15%. Is dit correct? Wat zijn de belangrijkste groothandels voor sterke drank in Nederland? Mag ik sterke drank verkopen aan de rest van de EU? Hoe begrijp ik de belastingheffing voor elk land? erg bedankt
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.