Doorgaan naar hoofdcontent

Collectieve inkoop en wet koop op afstand

Collectieve inkoop en wet koop op afstand
Stel dat ik via een website wijn wil verkopen en die om de prijs te drukken al inkoop voor de oogst. Consumenten kunnen inschrijven op de wijn die van te voren wordt geproefd door een proefpanel. De hoeveelheid die ik bestel is afhankelijk van de inschrijvingen. De consument bevestigt zijn bestelling door een druk op de knop en gaat akkoord met de voorwaarden. In die voorwaarden zet ik dat retour is uitgesloten tenzij er iets technisch mis is met de wijn. Er geldt dus een afname en betaalverplichting. Vraag is dus of dat mag? Mij lijkt van niet maar het gebeurt in de praktijk wel. Het gaat weliswaar om speciaal geproduceerde wijn, maar die heeft geen kenmerken waardoor hij niet meer aan anderen is te verkopen zoals een bedrukt T shirt. De flessen zien er niet anders uit dan een normale wijn. Hier is sprake van een speciaal product dat ingekocht wordt voor consumenten en dan geldt er geen uitzondering neem ik aan. Zie ik wat over het hoofd waardoor het toch mag?
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.