Doorgaan naar hoofdcontent

Btw op prive gebruik boeken

Btw op prive gebruik boeken
Goedavond, Ik heb hele makkelijke vraag(voor veel mensen hier) waar ik toch problemen mee heb. Ik gebruik Snelstart en heb dit jaar voor het eerst op balans auto gezet. Auto van de zaak waar ik aan het eind van het jaar btw op privé gebruik moet corrigeren,. Volgens site van Snelstart moet ik twee boekingen bij memoriaal doen Kosten privé gebruik auto aan btw privé af te dragen en Eigen vermogen of privé opnamen aan Btw privé. Als ik het doe dan heb ik dubbele btw afdracht van 525 euro staan. Wat doe ik verkeerd? Kan het invloed hebben dat ik het nu pas doe? Ik heb het dus niet in 4de kwartaal aangegeven(simpelweg vergeten) en nu bij inkomstbelasting denk ik pas aan. Zou het anders weggestreept worden door boekenig BTw afdracht als ik het gedaan heb? Hieronder plak ik tekst uit snelstart uitleg. Kan iemand mij helpen aub? Boeking 1 in Dagboek memoriaal Regel 1 → grootboekrekening kosten privégebruik auto (4506, functie 0) Debet Regel 2 → grootboekrekening btw privé af te dragen (1675, functie 0) Credit Boeking 2 in Dagboek memoriaal Regel 2 → grootboekrekening 652 Eigen vermogen privé opname (Balans rekening) Debet. Regel 1 → grootboekrekening 1685 Btw privé (Balans rekening) Credit.
 
Wil je het laatste nieuws in jouw mailbox ontvangen?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.