Doorgaan naar hoofdcontent

WAZO-uitkering: soorten verlof uitgelegd

De Zaak
WAZO-uitkering: soorten verlof uitgelegd

De Wet Arbeid en Zorg (WAZO) regelt en bundelt alle soorten verlof voor werknemers en zorgt ervoor dat zij werk en privé beter kunnen combineren. Sommige zijn betaald, andere onbetaald. Sommige zijn een wettelijk recht, andere kun je met je werknemers onderling overeenkomen.

The post WAZO-uitkering: soorten verlof uitgelegd appeared first on De Zaak.

Lees verder

Is mijn bedrijf kredietwaardig?

Ook als ondernemer heb je soms extra financiering nodig. Bijvoorbeeld om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen of je dromen te bereiken. Maar kom je in aanmerking voor financiering? En heb je je kredietwaardigheid op orde? In dit artikel bespreken we wat kredietwaardigheid precies is en naar welke zaken worden gekeken.

The post Is mijn bedrijf kredietwaardig? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Getuigschrift werknemer – wat staat erin en wat niet?

Wanneer een arbeidsovereenkomst wordt beëindigd, kan een werknemer vragen om een getuigschrift. Als werkgever ben je verplicht dit te verstrekken. Maar wat zijn de wettelijke verplichtingen van zo'n getuigschrift? En kan het risico's meebrengen voor ondernemers? Op zulke vragen geven wij antwoord in dit artikel. Daarnaast hebben we een handige modelbrief getuigschrift werknemer gemaakt.

The post Getuigschrift werknemer – wat staat erin en wat niet? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Inkomsten uit overige werkzaamheden – zo werkt het

Je bent geen ondernemer voor de inkomstenbelasting en werkt ook niet in loondienst, maar je hebt wél inkomsten. Als gastouder bijvoorbeeld of omdat je via via Marktplaats af en toe iets verkoopt. Dan ziet de Belastingdienst dit als 'inkomsten uit overige werkzaamheden'. Wij leggen uit hoe het zit en hoe je ermee omgaat bij de aangifte inkomstenbelasting.

The post Inkomsten uit overige werkzaamheden – zo werkt het appeared first on De Zaak.

Lees verder

Btw aftrek zzp – welke btw is aftrekbaar?

De meeste ondernemers – ook zzp'ers – hebben te maken met omzetbelasting. Wanneer je omzet draait, moet je btw berekenen over die omzet. Via de de btw-aangifte draag je die af aan de Belastingdienst. Daarnaast zijn er kosten aftrekbaar of beperkt aftrekbaar. In dit artikel leggen we uit welke btw aftrekbaar is.

The post Btw aftrek zzp – welke btw is aftrekbaar? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Weekoverzicht #41-2022

Elke week geeft de redactie van De Zaak een overzicht van het nieuws van de afgelopen week. We nemen je mee in de meest nieuwswaardige verhalen uit de ondernemerswereld van de afgelopen week!

The post Weekoverzicht #41-2022 appeared first on De Zaak.

Lees verder