Doorgaan naar hoofdcontent

Producten verkopen op de internationale markt

De Zaak
Producten verkopen op de internationale markt

Elke ondernemer begrijpt dat de internationale markt een groter publiek is en daarom ook meer winst kan opleveren. Maar hoe verkoop je jouw producten aan internationale klanten? Er kan namelijk veel bij komen kijken om mensen buiten je eigen land te bereiken. Lees hier meer over hoe je dit online kunt doen, door middel van franchising, het type product verzending en hoe belangrijk marktonderzoek is.

The post Producten verkopen op de internationale markt appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zelfstandigenaftrek afgebouwd – ga je er als ondernemer op achteruit?

Tijdens Prinsjesdag 2022 werd duidelijk dat de zelfstandigenaftrek - een gunstige aftrekpost voor zelfstandig ondernemers – nóg sneller wordt afgebouwd. Wat voor invloed heeft dit op de inkomstenbelasting die je afdraagt? Ga je er financieel op achteruit? En komt er compensatie in de vorm van andere aftrekposten of kortingen? We praten je bij. Op dit moment maken er zo'n 1,3 miljoen zelfstandigen gebruik van de zelfstandigenaftrek. Het overgrote deel (ongeveer 1 miljoen) werkt als zzp'er, de rest heeft werknemers in dienst. De snelle afbouw van de zelfstandigenaftrek heeft dus impact op veel zelfstandig ondernemers.

The post Zelfstandigenaftrek afgebouwd – ga je er als ondernemer op achteruit? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Zo belangrijk is de juiste verlichting op kantoor

Op je eigen werkplek en in de totale werkomgeving is het van belang dat er goede verlichting aanwezig is. Dit is noodzakelijk om niet alleen efficiënt te kunnen werken, maar ook om de productiviteit van de aanwezigen te verhogen. Toch wordt verlichting vaak als vanzelfsprekend gezien. We vinden het de normaalste zaak van de wereld dat er enige vorm van verlichting is. Denk en er verder niet echt over na waar deze aan moet voldoen. Zolang er maar licht is, nietwaar? Toch kan een goed lichtplan voor zowel de basis- als de sfeerverlichting enorm veel verschil maken op kantoor. Hoog tijd dus om hier wat extra aandacht aan te geven. Maar hoe belangrijk is de juiste verlichting op kantoor nu eigenlijk echt? En waar let je dan op?

The post Zo belangrijk is de juiste verlichting op kantoor appeared first on De Zaak.

Lees verder

Maak uw bedrijf recessie-proof met een ijzersterke SEO strategie

De kosten stijgen overal. In de supermarkt, bij de benzinepomp en hebben we het nog niet over de nieuwe energietarieven gehad. En de torenhoge inflatie dreunt nog na. Dat het beter kan gaan met de Nederlandse economie is duidelijk. En het is logisch als u zich als ondernemer dan zorgen maakt over uw bedrijf. Maar er is hoop: met een goede SEO strategie kunt u uw bedrijf levend houden en sterker nog, een flinke boost geven zodat uw bedrijf bovenaan de lijst blijft staan.

The post Maak uw bedrijf recessie-proof met een ijzersterke SEO strategie appeared first on De Zaak.

Lees verder

Effecten koopkrachtmaatregelen ondernemers

Volgens de verse miljoenennota gaat het minimumloon in 2023 met 10,15 procent omhoog. Het kabinet wil op deze manier de koopkracht van minima op peil houden. Toch komt deze stijging vooral op het bordje van ondernemers. Hoe zit dat precies en welke effecten hebben deze en koopkrachtmaatregelen op jou en je bedrijf? Worden ondernemers ook gecompenseerd voor bijvoorbeeld de stijgende energieprijzen?

The post Effecten koopkrachtmaatregelen ondernemers appeared first on De Zaak.

Lees verder

Beter boekhouden: wat zijn vorderingen?

Een vordering is simpelweg een te innen schuld. Het zijn bedragen op de balans van je bedrijf waarvan je verwacht dat je ze van een persoon of bedrijf ontvangt. In dit artikel lees je alles over vorderingen en de verantwoording hiervan.

The post Beter boekhouden: wat zijn vorderingen? appeared first on De Zaak.

Lees verder