Doorgaan naar hoofdcontent

Btw-suppletie: dit moet je doen als je omzetbelasting achteraf niet klopt

De Zaak
Btw-suppletie: dit moet je doen als je omzetbelasting achteraf niet klopt

Met een btw-suppletie corrigeer je te veel of te weinig betaalde omzetbelasting. Dat kan digitaal met een speciaal formulier van de Belastingdienst. Afwijkende bedragen tot 1000 euro mag je met de eerstvolgende aangifte verrekenen.

The post Btw-suppletie: dit moet je doen als je omzetbelasting achteraf niet klopt appeared first on De Zaak.

Lees verder

De investeringsaftrek uitgelegd

Een onderneming die een investering doet, kan onder bepaalde voorwaarden investeringsaftrek krijgen. Door deze fiscale regelingen toe te passen, kun je een hoop geld besparen. Maar wat is investeringsaftrek precies? Welke regelingen zijn er? Wat is het verschil tussen KIA, MIA, Vamil en EAI? En wat zijn de bedragen in 2022? In dit artikel praten we je bij over investeringsaftrek.

The post De investeringsaftrek uitgelegd appeared first on De Zaak.

Lees verder

Hoeveel voordeel levert diversiteit en inclusiviteit jouw bedrijf op?

Steeds meer ondernemers, managers en bedrijven houden zich bezig met diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Maar wat is diversiteit en inclusiviteit eigenlijk? Wat zijn de voordelen en hoe zorg je dat diversiteit een dusdanige rol krijgt binnen je bedrijf dat je toekomstgericht werkt én maatschappelijk verantwoord onderneemt?

The post Hoeveel voordeel levert diversiteit en inclusiviteit jouw bedrijf op? appeared first on De Zaak.

Lees verder

De 5 leukste ideeën voor een origineel kerstpakket

Je zal de eerste niet zijn die uitspreekt dat het lijkt alsof de tijd vliegt. En dat klopt, aangezien de kerst simpelweg alweer om de hoek staat. De gezelligste tijd van het jaar komt eraan en dat betekent dat we ons gaan opmaken voor een berg gezelligheid, lekker eten en natuurlijk de lekkerste maaltijden die onder jouw neus verschijnen. De kerst is echter ook de tijd dat bedrijven hun personeel eens even flink in het zonnetje zetten door middel van een kerstpakket. Om jou met dit laatste te helpen, vertellen we je in dit artikel over 5 leuke ideeën voor een kerstpakket. Zo kun jij alvast een kerstpakket bestellen.

The post De 5 leukste ideeën voor een origineel kerstpakket appeared first on De Zaak.

Lees verder

Kwaliteitsmanagement: wat is het en wat is het doel ervan?

Als ondernemer weet je waarschijnlijk als geen ander hoeveel soorten programma's en software er bestaan om je te helpen bij de ondersteuning van je bedrijf. Het ene programma is waarschijnlijk passender voor je onderneming dan het andere.

The post Kwaliteitsmanagement: wat is het en wat is het doel ervan? appeared first on De Zaak.

Lees verder

Je kantoor netjes houden: zo doe je dat

Het is maandagochtend en het kantoorleven is weer begonnen. Je zit elke dag op dezelfde plek en dat voor 40 uur per week. De schoonmaakster heeft het pand net verlaten en komt volgende week pas terug. Je voelt de problemen al aankomen. Voordat je het weet is het kantoor weer een grote bende. Overal liggen spullen. Pennen, eten, gebruikte mokken en dan hebben we het nog niet over de koffie en etensresten in de spoelbak. Als manager ben jij verantwoordelijk voor de werkomgeving, maar hoe houd je deze werkomgeving nou schoon?

The post Je kantoor netjes houden: zo doe je dat appeared first on De Zaak.

Lees verder