Doorgaan naar hoofdcontent

'Veel boeren moeten iets anders gaan doen'

'Veel boeren moeten iets anders gaan doen'
Landbouwminister Henk Staghouwer is opgestapt en zijn vervanger heeft de lastige taak om te komen met een perspectief voor de boeren. Maar er is weinig perspectief, stelt woordvoerder Landbouw van de Partij voor de Dieren Leonie Vestering. 'Veel boeren moeten iets anders gaan doen.'
Lees verder

FNV gaat door met staking, ondanks bod NS
De geplande staking van NS-personeel gaat aanstaande vrijdag vooralsnog door, ondanks het cao-bod dat de NS vandaag heeft gedaan. Dat meldt cao-onderhandelaar van vakbond FNV Spoor Henri Janssen. 'Vooralsnog is wat er nu ligt onvoldoende om de staking terug te trekken. En er is nog geen cao-akkoord', aldus Janssen.
Lees verder

Overheid investeert in zonne-autofabrikant Lightyear
Zonne-autofabrikant Lightyear heeft 81 miljoen euro investeringen binnengehaald. Voor het eerst steekt ook de overheid geld in het Helmondse bedrijf dat elektrische auto's met geïntegreerde zonnecellen ontwikkelt. Zo doen het door de regering opgerichte investeringsfonds Invest-NL, de provincie Noord-Brabant en de Limburgse en Brabantse regionale ontwikkelingsmaatschappijen mee aan de kapitaalinjectie.
Lees verder

Kaag wil dat mensen met contant geld kunnen blijven betalen
Banken moeten ervoor zorgen dat mensen in de toekomst ook nog met munten en biljetten kunnen betalen en dat niet alles via een digitale overboeking of met een betaalkaart gebeurt. Ook als buitenlandse banken de Nederlandse markt betreden moet de infrastructuur hiervoor behouden blijven, zelfs al zal een steeds groter deel van de betalingen met giraal geld worden verricht. Dat schrijft minister Sigrid Kaag van Financiën in een brief aan de Tweede Kamer waarin ze haar visie op het bankenlandschap uiteenzet.
Lees verder

Truss presenteert haar prioriteiten
De nieuwe Britse premier Liz Truss heeft vandaag kort de prioriteiten van haar regering aangegeven: economische hervormingen, maatregelen tegen de energiecrisis en hervorming van de gezondheidszorg. Die dingen moeten het VK 'modern en briljant' maken, zei Truss voor de deur van haar ambtswoning op Downing Street 10.
Lees verder

Prijs vliegticket schiet omhoog
Vliegreizigers zijn vanaf januari fors meer geld kwijt voor een ticket. Het kabinet schroeft de vliegbelasting volgend jaar met ruim twee tientjes per ticket op, naar bijna 30 euro. Dat is ruim drieënhalf keer zoveel als de taks die passagiers nu moeten betalen, schrijft De Telegraaf.
Lees verder

Truss formeert kabinet, nul Sunak-sympathisanten
De kersverse premier van het Verenigd Koninkrijk Liz Truss heeft haar kabinet geformeerd en daar zien we een aantal verschuivingen ten opzichte van de regering van Boris Johnson. We wisten al dat bijvoorbeeld Priti Patel niet terugkeert op Binnenlandse Zaken, en ook Rishi Sunak geen functie krijgt, maar significanter is dat geen van de mensen die de campagne van Sunak steunde een plek krijgt in het kabinet Truss.
Lees verder

FNV: jonge zorgmedewerker wil flexbaan, geen vast contract
Veel jonge mensen in de zorg, denken erover hun vaste baan te verruilen voor een bestaan als zelfstandige of flexwerker. Dan hebben ze meer zeggenschap over hun werkdagen, kunnen ze werk en privé beter combineren en krijgen ze een hoger salaris, zegt vakbond FNV die een enquête onder 4550 zorgmedewerkers heeft gehouden.
Lees verder

Liveblog | Guterres uit bij Veiligheidsraad bezorgdheid over Zaporizja
Het is dag 196 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Poetin ontvouwt mondiale agenda op Eastern Economic Forum
Deze week vindt het jaarlijkse 'Eastern Economic Forum' plaats in de Russische havenstad Vladivostok. Het forum heeft weliswaar een zakelijk karakter, maar Rusland gebruikt het forum ook om haar politieke ideologie te verkondigen. Het thema dit jaar is dan ook: De weg naar een Multipolaire Wereld. 'Men vindt dat VS hun tijd hebben gehad', zegt Ron Keller, oud-ambassadeur in zowel China als Rusland.
Lees verder

Spaarrente omhoog? Vergeet het maar
De inflatie is naar een nieuw record van 12 procent gestegen en dat is slecht nieuws, ook voor spaarders. Want als de inflatie hoger is dan de spaarrente, en dat is al een tijd het geval, dan kannibaliseert inflatie het spaartegoed op. Dat schrijft het AD.
Lees verder

Tienduizenden huishoudens hebben nog geen energietoeslag
Tienduizenden mensen lopen mogelijk de energietoeslag van maximaal 1300 euro mis. Dat blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs tien gemeenten. Het aanvragen is te ingewikkeld of mensen weten niet dat ze recht hebben op het geld.
Lees verder