Doorgaan naar hoofdcontent

Trump noemt opvolger Biden tijdens rally 'vijand van de staat'

Trump noemt opvolger Biden tijdens rally 'vijand van de staat'
Donald Trump heeft zijn opvolger Joe Biden zaterdagavond tijdens een rally in de Amerikaanse staat Pennsylvania 'een vijand van de staat' genoemd. De voormalige president van de Verenigde Staten uitte onder meer zijn ongenoegen met de FBI-inval in zijn resort in Florida begin vorige maand.
Lees verder

Zandvoort verwacht weer 105.000 fans van Formule 1
Zandvoort verwacht zondag 105.000 bezoekers op de dag dat op het circuit de Grand Prix van Nederland wordt verreden. De NS zet ook op zondag vanaf 8.00 uur twaalf treinen per uur in om fans vanuit Haarlem en Amsterdam naar Zandvoort te vervoeren en vice versa. Dit betekent iedere 5 minuten een trein, zoals in het hele Formule 1-weekend het geval was.
Lees verder

VK: Russische soldaten in Oekraïne wachten tevergeefs op soldij
Russische soldaten die in Oekraïne dienen krijgen een groot deel van hun soldij niet of te laat uitbetaald. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom de moraal onder Russische militairen laag is, schrijft het Britse ministerie van Defensie in zijn dagelijkse update over de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Bronnen: Duitsland eens over nieuw steunpakket tegen inflatie
De Duitse regeringscoalitie is het zondagochtend na urenlange onderhandelingen eens geworden over een nieuw steunpakket om huishoudens te helpen met de hoge inflatie en sterk gestegen energiekosten. Dat meldden bronnen aan het Duitse persbureau DPA. Het wordt het derde steunpakket dat Berlijn heeft afgesproken om zo burgers bij te staan bij de hoge inflatie door de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Chinese toppoliticus naar economisch forum Rusland
De Chinese toppoliticus Li Zhanshu zal deze week deelnemen aan een Russisch economisch forum in de oostelijke stad Vladivostok. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua. Li is de op twee na machtigste man in de Communistische Partij en daarmee de hooggeplaatste Chinese politicus die een bezoek zal brengen aan Rusland sinds het begin van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Minister Dijkgraaf: reken wetenschappers stikstofaanpak niet aan
De wetenschap moet in vrijheid onderzoek kunnen doen, scenario's schetsen en adviezen kunnen uitbrengen, zoals in het stikstofdossier. Het is aan de politiek om op basis van de feiten keuzes te maken. Dat zei minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs en Wetenschap) in het programma Buitenhof. 'Leg de verantwoordelijkheid niet bij de wetenschap.'
Lees verder

Truss: taak van Britse centrale bank om inflatie aan te pakken
De Britse premierskandidaat Liz Truss vindt het de taak van de Britse centrale bank om de hoge inflatie aan te pakken. Dat heeft de voormalig minister van Buitenlandse Zaken gezegd tegen de BBC. Truss wordt gezien als de grootste kanshebber om vertrekkend premier Boris Johnson op te volgen.
Lees verder

Uitgelekte verlenging accijnsverlaging 'onverstandig en inefficiënt', volgens economen
Met de in het koopkrachtakkoord afgesproken verlenging van de lagere accijns op benzine, diesel en lpg worden de Nederlanders die het meest lijden onder de torenhoge inflatie amper geholpen. Omdat hogere inkomens gemiddeld minder kilometers rijden, profiteren vooral mensen met een dikkere portemonnee van de belastingverlaging. Onverstandig en inefficiënt', zeggen economen. Deze maatregel is schieten met hagel.
Lees verder

PvdA en CU willen af van tijdelijke huurcontracten
De PvdA en ChristenUnie komen met een initiatiefwet die een einde moet maken aan tijdelijke huurcontracten. Volgens beide partijen wordt de regeling te vaak misbruikt. Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) vindt dat een vast huurcontract weer de norm moet worden. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) wil deze contractvorm niet afschaffen, maar de prikkels wegnemen voor tijdelijke huurcontracten.
Lees verder

Opvolger Boris Johnson vandaag bekend
Vandaag wordt bekend wie de Britse premier Boris Johnson opvolgt. De leden van de Conservatieve Partij hebben daar de afgelopen weken over gestemd. Volgens Britse media wordt de uitslag aan het begin van de middag bekendgemaakt. Minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss lijkt de gedoodverfde winnaar.
Lees verder

Liveblog Oekraïne | Kerncentrale Zaporizja compleet losgekoppeld van stroomnet
Het is dag 194 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Euro minder waard dan dollar
De euro is qua waarde verder weggezakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Voor het eerst in twee decennia was de eenheidsmunt minder dan 99 dollarcent waard. Dat de dollar duurder wordt hangt samen met de angst voor een recessie in Europa. Zeker nu de energiecrisis op het continent de economische groei raakt. Ook de hogere rentestand in de Verenigde Staten helpt de dollar vooruit ten opzichte van de euro.
Lees verder