Doorgaan naar hoofdcontent

Ondernemers boos: 'Extra rekening kunnen we niet hebben'

Ondernemers boos: 'Extra rekening kunnen we niet hebben'
Ondernemers in Nederland worden uitzonderlijk hard geraakt door de beoogde koopkrachtoplossing van het kabinet, zoals die in de uitgelekte plannen staan. Iets dat op weinig steun kan rekenen van brancheorganisatie Ondernemend Nederland. En dus worden stappen ondernomen: voorzitter Hans Biesheuvel gaat zélf naar Den Haag toe.
Lees verder

Mobieltje als pinautomaat: vaste kassa's mogelijk onnodig door nieuwe technologie
Betalingsverwerker CCV heeft samen met ING een app ontwikkeld die iedere telefoon in een betaalautomaat kan veranderen. Daarmee is het niet langer nodig om naar een kassa te lopen om te betalen. Winkelketen Hema gaat het systeem vanaf september in drie vestigingen testen.
Lees verder

Tekort aan oude batterijen brengt productie elektrische auto's in gevaar
Er is een wereldwijde jacht op oude batterijen gaande. Het recyclen van batterijen moet een uitweg vormen voor een industrie zoals de autosector, die kampen met grondstoftekorten. Over de hele wereld verschijnen er nu fabrieken die de oude batterijen nieuw leven moeten inblazen.
Lees verder

Meer vraag naar maximale gasprijs, maar het heeft ook nadelen
Steeds meer EU-landen proberen om een plafond af te dwingen voor de gasprijs. Frankrijk voerder er zelf al eentje in, en Zuid-Europese landen hebben maatregel al langer op hun verlanglijstje staan. België liet weten zelf een maximale gasprijs te willen invoeren, als de EU geen maatregelen gaat nemen tegen de extreem hoge gasprijzen. Ook de Vakcentrale voor Professionals, die belangen behartigt van hoger opgeleide en leidinggevende werknemers in het bedrijfsleven en bij de overheid, wil een zogeheten 'price cap' op gas.
Lees verder

Biden noemt Trump 'bedreiging voor dit land'
De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een tv-toespraak hard uitgehaald naar Donald Trump en zijn bondgenoten in het Congres. Volgens Biden is de democratie in Amerika in gevaar door die Republikeinse MAGA-beweging. Biden hield zijn toespraak op een symbolische plek: voor Independence Hall in Philadelphia, waar in 1776 de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Zijn toespraak wordt gezien als de aftrap van de campagne voor de congresverkiezingen van november.
Lees verder

Formule 1 zorgt voor drukte in Zandvoort
Op de eerste dag van het Formule 1-weekend wordt het druk in Zandvoort. Het circuit in de kustplaats ontvangt in totaal meer dan 100.000 bezoekers en om extreme verkeershinder te voorkomen worden er uitgebreide verkeersmaatregelen genomen.
Lees verder

Vicepresident Argentinië overleeft 'mislukte moordaanslag'
De Argentijnse vicepresident Cristina Fernández de Kirchner heeft een mislukte moordaanslag bij haar woning in Buenos Aires overleefd. De president van het land, Alberto Fernández, spreekt van 'het ernstigste incident dat Argentinië treft sinds het land weer een democratie is'. Fernández de Kirchner is ongedeerd.
Lees verder

Liveblog | 'Rusland laat geen buitenlandse media toe in Zaporizja
Het is dag 191 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Huurprijzen door het dak, woonbond bezorgd
De huurprijzen lagen in juli van dit jaar gemiddeld 3 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de grootste jaarlijkse stijging sinds 2014. Het gaat om zowel de huren in de vrije als in de sociale sector. De Woonbond maakt zich zorgen over de huurstijging. 'Wonen wordt bij elkaar voor huurders dus rap duurder'.
Lees verder

Ondernemers maken zich zorgen over terugbetalen belasting
Ondernemers moeten vanaf oktober hun uitgestelde belastingschuld terug gaan betalen. In combinatie met oplopende energie- en inkoopkosten, maken MKB-bedrijven zich grote zorgen. Dat blijkt uit een rondgang van het FD.
Lees verder

Ben van Beurden stapt op als topman van Shell
Ben van Beurden treedt volgend jaar terug als topman van Shell. Dat meldt persbureau Reuters. Van Beurden is sinds 1 januari 2014 ceo van Royal Dutch Shell.
Lees verder

Plan: Europese orders eerst in tijden van crisis
De Europese Commissie wil bedrijven in tijden van crisis kunnen dwingen eerst hun orders binnen de Europese Unie te leveren. Zouden ze dat niet doen, dan zou de commissie die bedrijven kunnen beboeten, schrijft persbureau Bloomberg dat plannen van de commissie heeft ingezien. Het zou vooral gaan om goederen die relevant zijn voor de crisis die op dat moment geldt.
Lees verder