woensdag 21 september 2022

Nederland krijgt Nationale AI & Ethiek cursus

EMERCE
Nederland krijgt Nationale AI & Ethiek cursus
Iedere belangstellende Nederlander kan vanaf vandaag gratis de Nationale AI & Ethiek-cursus volgen. Zijn voorganger werd al honderdduizenden keren gedaan via scholen, particulieren en werkgevers.
Lees verder

Nieuwe router Google op komst
Er lijkt een Nest Wifi Pro-router van Google aan de komen die in elk geval Wifi 6E moet ondersteunen. Mogelijk kondigt Google het apparaat in oktober aan.
Lees verder

Lara Ankersmit (NOS, FD) naar CBS
Lara Ankersmit (52), het voormalige hoofd digitaal bij de NOS, wordt hoofddirecteur Communicatie en Nieuws én lid van het Directieberaad van het CBS. Ankersmit is op dit moment werkzaam bij het Financieele Dagblad als Adjunct Hoofdredacteur digitaal & podcast en Head of Digital product.
Lees verder

Bereik van online gokmarkt in Nederland groeit naar ruim 1,8 miljoen
De Nederlandse legale gokwebsites en apps hebben in augustus 2022 ruim 1,8 miljoen personen bereikt op pc's, smartphone en tablets. In augustus waren 16 aanbieders van legale gokwebsites en -apps actief, met vergunning van de Kansspelautoriteit, meldt GfK.
Lees verder

Meer geld voor Autoriteit Persoonsgegevens
De Autoriteit Persoonsgegevens krijgt volgend jaar 8 miljoen euro meer dan nu. Het complete budget komt daarmee op 34 miljoen. Het kabinet maakte dat gisteren bekend op Prinsjesdag.
Lees verder

KPN: Mobiele datarecords sneuvelen op zomervakantie
Uit een analyse van het roamingverkeer van KPN blijkt dat Nederlanders afgelopen zomer reislustiger waren dan in de zomer van 2021. Dat Frankrijk weer een populaire vakantiebestemming was, is in het roamingverkeer duidelijk terug te zien. Ook de Spaanse en Italiaanse netwerken werden druk bezocht door Nederlanders.
Lees verder

Terschelling aangesloten op glasvezel Glaspoort
Glaspoort start met de aanleg van glasvezel op Terschelling. De aanleg van de glasvezelkabel wordt door Glaspoort geregeld voor zowel bewoners als ondernemers in de kernen en het buitengebied van het eiland.
Lees verder

De Ether na The Merge: 'That Don't Impress Me Much'
De koers van Ethereum, de belangrijkste cryptomunt na de Bitcoin, heeft zeker 23 procent van zijn waarde verloren na de verbouwing van de blockchain, beter bekend als The Merge.
Lees verder

Uitgeverij New Skool Media gaat op in Roularta Media Nederland
Uitgeverij New Skool Media verdwijnt per 1 november als zelfstandig merkm, zo meldt Adformatie. De titels worden na die datum door Roularta Media Nederland uitgegeven.
Lees verder