Doorgaan naar hoofdcontent

Hogere reiskostenvergoeding en kilometervergoeding in 2023 – zo zit het

De Zaak
Hogere reiskostenvergoeding en kilometervergoeding in 2023 – zo zit het

De maximale onbelaste reiskostenvergoeding is sinds jaar en dag 19 cent per kilometer. Daar komt binnenkort verandering in: vanaf 2023 gaat de reiskostenvergoeding naar 21 cent per kilometer. En in 2024 stijgt de onbelaste kilometervergoeding zelfs door naar 23 cent. Wat moet jij als ondernemer en/of werkgever eten over de reiskostenvergoeding? Moet je werknemers bijvoorbeeld meer reiskostenvergoeding betalen? In dit artikel praten we je bij.

The post Hogere reiskostenvergoeding en kilometervergoeding in 2023 – zo zit het appeared first on De Zaak.

Lees verder

Btw-nummer opzoeken Nederland? Zo doe je dat!

Heb je het btw-nummer nodig van een klant of leverancier? Dan zijn er verschillende manieren om dit te achterhalen. Daarbij is belangrijk om het verschil te kennen tussen het btw-identificatienummer en het omzetbelastingnummer. In dit artikel vertellen we meer over de verschillende btw-nummers en geven we antwoord op veelgestelde vragen.

The post Btw-nummer opzoeken Nederland? Zo doe je dat! appeared first on De Zaak.

Lees verder

Voordelen van 360 graden feedback

Bij 360 graden feedback of multi rater feedback zijn managers, collega's, directe medewerkers en soms zelfs klanten, consultants en verkopers betrokken bij het feedbackproces. Het geeft een algemene analyse van de prestaties van de werknemer in de organisatie.

Organisaties stappen langzaam over van de traditionele één-op-één feedback naar de multi-rater aanpak omwille van de vele voordelen. In dit artikel bespreken we de voordelen van 360 graden feedback en de redenen waarom organisaties het onmiddellijk zouden moeten implementeren.

The post Voordelen van 360 graden feedback appeared first on De Zaak.

Lees verder

Handige rekentool: inkomstenbelasting zzp berekenen 2022

Over de winst die je als zzp'er maakt, betaal je inkomstenbelasting. Hoeveel dat is, is wat lastiger te bepalen dan bij iemand in loondienst die maandelijks salaris gestort krijgt. Het hangt af van je omzet en verwachte kosten. En ook privé-omstandigheden tellen mee. Wat houd je uiteindelijk over? Hoe kun je je netto inkomen zzp berekenen? In dit artikel leggen we uit hoe je als zzp'er – mét onze handige rekentool – de je netto besteedbaar inkomen kunt berekenen.

The post Handige rekentool: inkomstenbelasting zzp berekenen 2022 appeared first on De Zaak.

Lees verder

Fintech unicorn Payhawk opent in Amsterdam

Fintech unicorn Payhawk opent in Amsterdam
AMSTERDAM, maandag 5 september 2022 – De internationaal succesvolle fintech Payhawk opent een kantoor in Amsterdam. Payhawk biedt een betaalkaart in combinatie met financiële software om de zakelijke uitgaven van medewerkers efficiënt te verwerken. De succesvolle unicorn uit Bulgarije wil met een lokaal kantoor de groei in Nederland versnellen door optimaal te kunnen inspelen op de lokale markt.

The post Fintech unicorn Payhawk opent in Amsterdam appeared first on De Zaak.

Lees verder

Overzicht officiële feestdagen 2022

Nederland heeft elk jaar meerdere officiële feestdagen. De meeste mensen zijn dan vrij, maar het is een misverstand dat dat verplicht is. Er is geen wet die aangeeft dat bepaalde feestdagen vrije dagen zijn voor werknemers. Of je mensen wel of niet vrij zijn op officiële feestdagen, staat in de cao of in de arbeidsovereenkomst.

The post Overzicht officiële feestdagen 2022 appeared first on De Zaak.

Lees verder