Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeenten krijgen meer ruimte om eigen inwoners voorrang te geven bij huisvesting

Gemeenten krijgen meer ruimte om eigen inwoners voorrang te geven bij huisvesting
Het wetsvoorstel waardoor gemeenten bij de toewijzing van woningen voorrang kunnen geven aan eigen inwoners en/of speciale groepen zoals onderwijzers en verpleegkundigen, is naar de Tweede Kamer gestuurd. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) hoopt dat de wet op 1 januari 2023 kan ingaan.
Lees verder

Kritiek op energiefonds kabinet: 'Staat ver af van de realiteit'
Het energiefonds waarmee mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen, geholpen moeten worden, 'staat te ver af van de huidige realiteit'. Dat zegt de Arnhemse wethouder Bestaanszekerheid Mark Lauriks tegenover BNR. Het plan van het kabinet levert mensen nog meer stress op, zo verwacht de PvdA-wethouder.
Lees verder

Scholz onder druk om wapenleveranties Oekraïne
Het onverwacht succesvolle tegenoffensief van het Oekraïense leger doet het debat over de levering van zware wapens weer oplaaien in Duitsland. Met meer Duitse tanks aan het front zou het Russische leger sneller kunnen worden teruggedrongen en de oorlog worden verkort. Ook vanuit de Verenigde Staten wordt aangedrongen op meer inbreng van de Duitse regering. Bondskanselier Scholz is om verschillende redenen echter terughoudend met het leveren van zware aanvalswapens.
Lees verder

FIOD doet inval bij Jumbo-topman Frits van Eerd
De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en de politie zijn vanochtend bezig met een inval bij een huis aan de Meerstraat in Heeswijk-Dinther. Het gaat om het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd.
Lees verder

Zelenski: Duizenden vierkante kilometers heroverd op Rusland
De Oekraïense president Zelenski stelt dat zijn leger meer dan 6.000 vierkante kilometers grond heeft heroverd op Rusland. In een nachtelijke toespraak liet hij weten dat veel mensen in de gebieden nu wel in het donker zitten, omdat Rusland de energie-infrastructuur heeft aangevallen.
Lees verder

Scholen betalen prijs voor Gazprom-ban Jetten
Scholen zijn soms wel twaalf keer meer kwijt aan hun energierekening, doordat minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) hen dwong om contracten met het Russische Gazprom op te zeggen. Doordat ze nieuwe energiecontracten moesten afsluiten, zijn nu vele malen duurder uit, zo meldt het FD.
Lees verder

Huisartsen verwerpen zorgakkoord
Zowel zorgorganisatiebranche ActiZ als de Landelijke Huisartsen Vereniging wijzen het voorgestelde zorgakkoord af. 'We missen concrete afspraken waardoor huisartsen het gevoel krijgen geen lucht meer te hebben,' zegt vice-voorzitter Aard Verdaasdonk van de Landelijke Huisartsen Vereniging LHV.
Lees verder

Armenië en Azerbeidzjan weer slaags: tientallen doden
Schermutselingen aan de grens tussen Armenië en Azerbeidzjan hebben aan zeker 49 Armeense militairen het leven gekost. Dat zegt de Armeense premier Nikol Pasjinjan in het parlement. Volgens de premier kan het aantal gesneuvelden nog stijgen. Ook Azerbeidzjan meldde doden bij de nieuwe vijandelijkheden die gisterennacht uitbraken.
Lees verder

Gasprijs daalt al drie dagen op rij; 'halvering aanstaande'
Al drie dagen op rij daalt de gasprijs op de belangrijke gasbeurs van Amsterdam. Waar de gasprijs maandag al onder de tweehonderd euro per megawattuur daalde, is de prijs inmiddels gezakt richting de 180 euro. Eind augustus bereikte de gasprijs nog een hoogtepunt van van bijna 350 euro per megawattuur.
Lees verder

'EU wil toch geen maximale prijs voor Russisch gas'
De EU trekt het plan in om een maximale prijs voor Russisch gas in te voeren. Dat meldt het Britse medium The Guardian op basis van een gelekt document. Wel zou de EU het plan willen doorzetten om woekerwinsten van energieleveranciers af te romen.
Lees verder

China wil met Rusland werken aan nieuwe wereldorde
China is bereid om met Rusland samen te werken om de wereldorde 'in een meer rechtvaardige en redelijke richting te leiden'. Dat heeft de Chinese topdiplomaat en lid van het Politbureau Yang Jiechi gezegd tegen de Russische ambassadeur Andrej Denisov. Volgens Jiechi is de relatie tussen China en Rusland 'altijd op het goede spoor geweest', en steunen beide partijen 'elkaar krachtig in kwesties die betrekking hebben op hun kernbelangen'.
Lees verder

Weinig steun voor Zorgakkoord, ministers houden hoop
Het ministerie van Volksgezondheid heeft de zorgorganisaties die betrokken zijn bij het opstellen van het Integraal Zorgakkoord gevraagd om vandaag opnieuw met elkaar te praten. Een aantal belangrijke zorgpartijen wil het akkoord (nog) niet ondertekenen. 'We zijn en blijven intensief met alle betrokken partijen in overleg', zegt een woordvoerder van het ministerie. Of het ministerie er goede hoop op heeft dat het IZA op korte termijn alsnog breed wordt ondertekend, wil de woordvoerder niet zeggen.
Lees verder