Doorgaan naar hoofdcontent

Wake-up call-moment | Peter Bijvelds

Wake-up call-moment | Peter Bijvelds
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Peter Bijvelds, CEO van Ebusco.
Lees verder

Krapte op het stroomnet remt groei zonne-energie
Het aantal zonneweides in Nederland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen, van ruim 500 naar 616 stuks. Dat blijkt uit cijfers die zonnepanelen-expert Peter Segaar deelt met BNR Nieuwsradio. Maar nu de krapte op het stroomnet toeneemt, is het de vraag hoe hard die groei nog doorzet. Sommige zonneparken zijn allang voltooid, maar moeten nog aangesloten worden.
Lees verder

'Jumbo verkopen, dat gaat echt niet gebeuren'
Hoe groeide Jumbo uit van supermarkt naar supermacht? CEO van Jumbo Frits van Eerd (55) had de eerste paar jaar liever overgeslagen. 'Ik deed voornamelijk klusjes die niemand anders wilde doen en de zoon van de baas zijn maakte het werk ook niet makkelijker.'
Lees verder

De Hypotheker: woningmarkt in impasse door oplopen hypotheekrente
Door het oplopen van de hypotheekrente is de woningmarkt in een 'impasse' beland. Dat constateert hypotheekadviesketen De Hypotheker op basis van eigen cijfers over het aantal hypotheekaanvragen. Veel huizenzoekers lijken een afwachtende houding aan te nemen waardoor het aantal verhuizingen verder wegzakt.
Lees verder

Pelosi zal 'niet toestaan dat Taiwan door China geïsoleerd raakt'
De Verenigde Staten zullen het 'niet toestaan' dat Taiwan door China geïsoleerd raakt, zegt de Amerikaanse toppoliticus Nancy Pelosi vrijdagochtend vanuit Tokio. Haar bezoek aan Taiwan maakte Beijing deze week woedend en zorgde ervoor dat het Chinese leger een vijfdaagse militaire oefening rondom de eilandstaat begon. Pelosi benadrukt dat haar bezoek 'niet bedoeld was om de status quo in de regio te veranderen'.
Lees verder

'Erdogan wil toestemming Poetin voor invasie Noord-Syrië'
De Turkse president Erdogan brengt vandaag weer een bezoek aan de Russische president Poetin in Sotsji. Turkije wil praten over de mogelijke Turkse inval in Syrië, verwacht onze correspondent in Turkije Joost Lagendijk.
Lees verder

Liveblog | Poetin en Erdogan spreken elkaar over graanschepen uit Oekraïne
Het is dag 163 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Aantal vluchten nog altijd ruim onder niveau van voor corona
De vijf nationale luchthavens in ons land vervoerden het afgelopen kwartaal 17,4 miljoen passagiers. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal vluchten ligt nog altijd ruim 20 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2019. Ook het aantal vluchten in het handelsverkeer daalde met ruim 15 procent.
Lees verder

'Kabinet maakte beginnersfout in onderhandelingen met boeren'
Vandaag vindt het gesprek plaats tussen het kabinet en de boeren. Premier Rutte en de ministers Van der Wal en Staghouwer gaan in gesprek met LTO-voorzitter Sjaak van der Tak, die names de boeren aanschuift. De gesprekken staan onder leiding van oud-minister Remkes, en vinden plaats op een geheime locatie, uit angst voor boerendemonstraties. 'Ze zijn absoluut nog niet aan het onderhandelen, dit is een voorfase.'
Lees verder

Truss versus Sunak: wie wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk?
Over exact een maand hebben de Britten een nieuwe regeringsleider. Afgaande op de peilingen, is minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss de grote favoriet. Haar tegenstander, minister van Financiën Rishi Sunak, kreeg donderdagavond de kans om in een televisiedebat leden van de Conservatieve Partij aan zich te binden.
Lees verder

'Chinese aanvallen zijn ook een provocatie van Amerika'
De Chinezen zetten de militaire oefeningen rondom Taiwan onvermoeid door en zijn vanmorgen met schepen en vliegtuigen de Straat van Taiwan overgestoken. Ook kwamen er vijf raketten in Japanse wateren neer. De Taiwanese defensieminister noemt de situatie 'zeer provocerend' en heeft het leger opgedragen om zichzelf gevechtsklaar te maken.
Lees verder

'Dat de angst voor kernwapens wegzakt geloof ik niet helemaal'
Zaterdag reist VN-chef António Guterres af naar Hiroshima voor de jaarlijkse herdenking van de nucleaire aanval op de stad in 1945. Die herdenking komt op een gevoelig moment, waarop steeds meer analisten waarschuwen voor een nieuwe nucleaire dreiging. Eerder deze week zei Guterres zelf nog dat 'de wereld slechts één misstap of misberekening verwijderd is van nucleaire vernietiging'.
Lees verder