Doorgaan naar hoofdcontent

'Verhalen Russische centrale bank zijn behoorlijk transparant'

'Verhalen Russische centrale bank zijn behoorlijk transparant'
De Russische centrale bank publiceerde gisteren haar kwartaalbericht over de Russische economie. Onderzoekers van de universiteit van Yale beweren echter dat de economische cijfers die de Russen publiceren niet te vertrouwen zijn en dat de economie veel zwaarder lijdt onder de sancties dan algemeen wordt gedacht.
Lees verder

Sheryl Sandberg nu echt geen operationeel directeur Meta meer
Sheryl Sandberg is sinds deze maand geen operationeel directeur meer van Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram. Dat blijkt uit een officieel document dat het bedrijf indiende bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Per 1 augustus is Sandbergs vervanger Javier Olivan aangetreden.
Lees verder

Uber vervoert meer taxiklanten en bezorgt meer maaltijden
Taxi- en maaltijdbezorgbedrijf Uber heeft in het tweede kwartaal van het jaar goede zaken gedaan. Vooral het aantal taxiritjes via de app van het bedrijf nam weer toe nu in veel landen de coronapandemie naar de achtergrond is verdwenen. Ook werden er meer maaltijden bezorgd, ondanks dat die tak juist tijdens de coronatijd sterk was gegroeid.
Lees verder

Liveblog | Nancy Pelosi landt in Taiwan, militair vertoon van China en VS in Zuid-Chinese zee
Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is vanmiddag geland in Taiwan. Dat ondanks de waarschuwing vanuit Peking dat er zware consequenties zouden volgen als de VS zich met Taiwan bemoeiden. Mis niets in ons liveblog.
Lees verder

'Het heeft iets hypocriets om daarheen te gaan zonder gewicht te geven aan een echte relatie'
Iets voor 17.00 uur Nederlandse tijd is het vliegtuig van de Amerikaanse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi geland in Taiwan, een omstreden gebeurtenis die ernstig tegen het zere been van China is. En daar heeft ze niet per se goed aan gedaan, denkt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder

De Nieuwsdag | Hoeveel CO2 mag jij nog uitstoten
In Parijs spraken de landen met elkaar af dat ze de klimaatopwarming onder de twee graden celsius willen houden, en liever nog onder de anderhalve graad. De wetenschap heeft allang uitgerekend hoeveel CO2 we nog kunnen uitstoten om die wens uit te laten komen. En als je dat weet, kun je ook uitrekenen hoeveel CO2 iedereen per persoon nog kan uitstoten. Een interessante gedachte volgens podcastmaker Marnix Kluiters.
Lees verder

Scholz gaat langs bij omstreden gasturbine voor Nord Stream 1
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz gaat woensdag hoogstpersoonlijk een kijkje nemen bij de turbine voor gaspijpleiding Nord Stream 1, die recent in Canada was voor onderhoud en waarover een internationale rel uitbrak met Rusland. De turbine is in Duitsland op de vestiging van Siemens Energy in de buurt van Duisburg. Volgens het bedrijf is de turbine klaar voor verder transport naar Rusland.
Lees verder

Blendle verliest hoger beroep van uitgever de Volkskrant en AD
Onlinekiosk Blendle heeft ook in hoger beroep een nederlaag geleden tegen DPG Media. Het mediabedrijf besloot in maart uit het nieuwsplatform te stappen. Het platform om digitaal toegang te krijgen tot krantenartikelen probeerde dat destijds met een rechtszaak tegen te houden, maar dat was tevergeefs. Ook het Gerechtshof van Amsterdam zegt nu dat de uitgever van titels als de Volkskrant, AD en Trouw de samenwerking met Blendle mag beëindigen.
Lees verder

Wake-up call-moment | Frans Weisglas
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat oud-Kamervoorzitter en VVD-prominent Frans Weisglas.
Lees verder

Boerenactiegroepen in gesprek om het eens te worden met elkaar
Boerenactiegroepen gaan woensdagavond met elkaar om te tafel om het te hebben over een gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en het kabinet. Volgens de voorzitter van Farmers Defence Force (FDF) Mark van den Oever zijn alle boerenclubs aanwezig, waaronder LTO Nederland en Agractie.
Lees verder

Chinese handelsmaatregelen tegen Taiwan vanwege bezoek Pelosi
China reageert met maatregelen op het bezoek van voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi. De Chinese douane kondigde woensdag een aantal handelsmaatregelen tegen Taiwan aan. Ondertussen spreekt Pelosi woensdag verschillende mensen in Taiwan, waaronder de voorzitter van de Taiwanese chipfabrikant TSMC Mark Liu.
Lees verder

Liveblog | Pelosi bezoekt voorzitter van de Taiwanese chipfabrikant TSMC Mark Liu
Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis is op bezoek in Taiwan. Dat ondanks de waarschuwing vanuit Beijing. Vandaag bezoekt Pelosi onder meer de voorzitter van de Taiwanese chipfabrikant TSMC Mark Liu. Mis niets in ons liveblog.
Lees verder