Doorgaan naar hoofdcontent

Trump drukt stempel op voorverkiezingen Republikeinen

Trump drukt stempel op voorverkiezingen Republikeinen
De aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten is langzaam maar zeker begonnen. In november zullen de inwoners van de Verenigde Staten stemmen voor nieuwe leden van het Huis van Afgevaardigden. Daarnaast wordt een derde van de Senaat verkozen. Bij de voorverkiezingen voor die van november blijkt binnen de Republikeinse partij een grote influencer te zijn: Donald Trump.
Lees verder

Nieuw corruptieschandaal Hongarije bemoeilijkt EU-positie verder
De onderhandelingspositie van Hongarije ten opzichte van de EU lijkt steeds ingewikkelder te worden. Uit een uitgelekte brief blijkt dat onder andere de vrouw van een Hongaarse opperrechter een hoge gerechtelijke positie kreeg, zonder enige juridische ervaring en zonder democratische steun.
Lees verder

Vervoerders in problemen: 'Droogte was vroeger een incident, nu een structureel probleem'
De binnenvaart heeft flink te lijden onder de extreem lage waterstand in de rivieren. Schepen kunnen minder vracht meenemen, of komen überhaupt niet op hun bestemming. Vervoerders kijken nu naar alternatieven, bijvoorbeeld het spoor of de vrachtwagen.
Lees verder

Frans van Houten vertrekt als topman Philips
Frans van Houten vertrekt half oktober als topman van medisch-technologiebedrijf Philips. Hij wordt opgevolgd door Roy Jakobs, die nu ook al bij het bedrijf werkt. Van Houten is bijna twaalf jaar de eindverantwoordelijke geweest bij Philips. Zijn vertrek komt vroeger dan verwacht, want zijn termijn liep nog tot in 2023.
Lees verder

Grote explosies wapendepot Krim, Oekraïense betrokkenheid onduidelijk
Op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim hebben opnieuw explosies plaatsgevonden. Volgens Russische staatsmedia zou er een wapendepot zijn geëxplodeerd, andere Russische media spreken ook over een brand. Het is nog niet duidelijk of de explosies het gevolg zijn van een Oekraïense aanval.
Lees verder

Zorgen om 'uitzonderlijke' uitbraak vogelgriep
H5N1 blijkt een gemene vorm van vogelgriep te zijn. Een uitbraak in hoog zomer is uitzonderlijk en toch blijft het virus rondwaaien. De sector vreest voor wat er nog gaat komen in het najaar. 'Normaal gesproken dooft het virus uit in de zomer, blijkbaar verplaatst het nu naar andere vogelsoorten', zegt Bart-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders.
Lees verder

Taliban vindt tegenstand in Afghanistan: tientallen strijders gedood
Bij gevechten in Afghanistan tussen eenheden van het Taliban-regime en tegenstanders zouden 58 Taliban-strijders zijn gedood. Dat zou gebeurd zijn tijdens gevechten tussen de Taliban en de eenheden van het Nationaal Verzetsfront (NRF), dat vanuit de Panjshir-regio oprukt, zo meldt de Afghaanse krant Hasht-e Subh.
Lees verder

Gemeente houdt informatie over wethouder Shula Rijxman achter om 'politieke gevoeligheid'
Het Amsterdamse college van burgemeester en wethouders heeft de afhandeling van een informatieverzoek op grond van de Wet open overheid (Woo) uitgesteld vanwege de 'politieke gevoeligheid'. Dit bevestigt een ambtenaar van het Stedelijk Team Openbaarheid. Het betreft een verzoek van HP/De Tijd om informatie over wethouder Shula Rijxman (D66).
Lees verder

Campingbedrijven boeren goed: campers mateloos populair
De camper is momenteel mateloos populair. Zo populair zelfs dat klanten heel lang moeten wachten op de levering van hun nieuwe huisje op wielen. Wachttijden tot wel anderhalf jaar zijn normaal. 'Sommige modellen kan je pas in 2024 ophalen', zegt Martijn de Boer, eigenaar van Eurotrek Campers in Coevorden.
Lees verder

Record energieprijs komt voor Duitsland op een slecht moment
Duitsland zag vanochtend een energieprijs die op recordhoogte kwam. Voor het eerst kwam de megawattuurprijs uit boven de 500 euro. Voor de Duitsers betekent het dat de energieprijs inmiddels zes keer hoger is dan een jaar geleden.
Lees verder

Kabinet aan werkgevers: Verhoog de lonen
Het kabinet doet een beroep op werkgevers om de lonen te verhogen. Op die manier moet de koopkracht worden hersteld, denkt minister van Financiën Sigrid Kaag en haar collega van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip. Het kabinet bespreekt later vandaag structurele oplossing voor het koopkrachtprobleem.
Lees verder

Overname Nederlandse crowdfunder lijkt opmaat voor consolidatie
De Roemeense crowdfunder SeedBlink neemt het Nederlandse platform Symbid over. Kenners zien dit als het begin van een consolidatieslag in de sector. 'Er blijven uiteindelijk maar heel weinig partijen over', zegt lector Lex van Teeffelen. De kosten voor de vergunningen en het toezicht gaan flink omhoog, omdat er Europese wetgeving is gekomen. Een crowdfundingplatform zal jaarlijks al een ton kwijt zijn aan reguleringskosten in het toezicht.'
Lees verder