Doorgaan naar hoofdcontent

Tata Steel gaat inzetten op staalproductie met waterstof

Tata Steel gaat inzetten op staalproductie met waterstof
Tata Steel heeft de eerste stappen gezet naar staalproductie met waterstof. Dat schrijft het FD. De staalfabrikant heeft met drie grote partijen contracten gesloten voor het ontwerpen van een nieuwe fabriek in IJmuiden, die met waterstof staal produceert. Het moederbedrijf in India steunt de benodigde investering van 65 miljoen euro.
Lees verder

Hongaren kiezen voor twee Russische kernreactoren
De Russische kernenergiereus Rosatom gaat op korte termijn twee nieuwe kernreactoren bouwen in Hongarije, zo meldt de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto op Facebook.
Lees verder

Scholz: Laat vetorecht EU-landen over belastingbeleid vallen
EU-landen moeten hun vetorecht over bijvoorbeeld belasting- en buitenlandkwesties laten vallen, vindt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Individuele lidstaten moeten de wensen van een grote meerderheid niet langer kunnen dwarsbomen.
Lees verder

Nederlandse overnamemarkt groeit
Ondanks de inflatie en stijgende rentes is de Nederlandse overnamemarkt licht gegroeid. Dat blijkt uit de Overname Barometer, een halfjaarlijks onderzoek van de overnameplatforms Brookz en Dealsuite. Zowel het aantal transacties als de gemiddelde verkoopprijzen bevonden zich op een hoog niveau.
Lees verder

Gasprijs flink omlaag nu landen haast maken met vullen reserves
De Europese aardgasprijzen zijn maandagmorgen flink gezakt. Dat gebeurde na het bericht dat Duitsland zijn gasvoorraden sneller vult dan waar in doorsnee rekening mee werd gehouden. De grootste economie van Europa wil namelijk goed voorbereid zijn op de komende winter.
Lees verder

Lege schappen dreigen als supermarkten er met fabrikanten niet uitkomen
Er dreigen lege schappen te komen in supermarkten als gevolg van stroeve prijsonderhandelingen. De jaarlijkse onderhandelingen starten normaliter in september. Dan is er in november een akkoord voor het volgende jaar. Maar nu komen leveranciers vanwege de onzekerheid drie keer per jaar opnieuw aankloppen om de tarieven aan te passen.
Lees verder

Lancering van maanraket gaat niet door, motor kampt met problemen
De geplande lancering van een nieuw Amerikaans ruimtevaartuig dat naar de maan en terug moet vliegen, gaat niet door. Het lukt niet om een van de vier motoren aan boord op temperatuur te krijgen. De aftelklok was stilgezet op 40 minuten, en ruim een uur na het begin van die ongeplande pauze besloot de vluchtleiding om de lancering af te blazen.
Lees verder

Economische groei OESO-landen blijft zwak
De economische groei van de OESO-landen bleef in het tweede kwartaal van dit jaar zwak na de sterke terugval een kwartaal eerder. De landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) kwamen net als een kwartaal eerder tot een groei van 0,3 procent. Het beeld in de grotere economieën liep daarbij wel uiteen.
Lees verder

Morgen in vrijwel hele land geen NS-treinen door staking
De NS heeft aangekondigd dat morgen in vrijwel het gehele land geen NS-treinen zullen rijden als gevolg van de estafettestaking van de vakbonden. De vierde dag van de staking concentreert zich op Midden-Nederland, waardoor de treinen in alle windrichtingen worden getroffen.
Lees verder

Parlementaire enquête Groningen weer van start
De parlementaire enquête aardgaswinning Groningen is weer begonnen. In deze tweede week gaat het over de zwaarste aardbeving ooit in Groningen: die van Huizinge in 2012. Politiek verslaggever Sophie van Leeuwen volgt het op de voet.
Lees verder

Brussel werkt aan 'noodinterventie' op energiemarkt
De Europese Commissie werkt aan een 'noodinterventie' en een 'structurele hervorming' van de energiemarkt, waar de prijzen de afgelopen maanden zijn geëxplodeerd. Dat zei Europese Commissie-voorzitter Ursula von der Leyen vandaag tijdens een toespraak in het Sloveense Bled. Een goed voornemen vanuit Brussel, maar vooralsnog geen goed nieuws voor de Europese energieconsument', aldus Europa-correspondent Stefan de Vries.
Lees verder

Raad van State positief over coronawet, wel vragen
De Raad van State noemt de nieuwe permanente coronawet een 'noodzakelijke eerste stap' om bestrijding van een epidemie wettelijk beter te regelen. Het adviesorgaan beoordeelt het voorstel van het kabinet 'in beginsel positief'. Wel vindt de Raad van State dat het instellen van een avondklok en de invoering van een coronatoegangsbewijs in dit wetsvoorstel moeten worden opgenomen.
Lees verder