Doorgaan naar hoofdcontent

Superjacht gesanctioneerde Rus geveild om schuld af te lossen

Superjacht gesanctioneerde Rus geveild om schuld af te lossen
Een luxejacht dat voorheen eigendom was van de gesanctioneerde Russische zakenman Dmitrij Pumpianski gaat dinsdag onder de hamer. Dat gebeurt nu de zakenman er niet in is geslaagd een lening terug te betalen aan de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, aldus de website van een veilinghuis.
Lees verder

Beursweek focust op signalen van recessie
De aankomende beursweek zal de aandacht van beleggers in Europa vooral uitgaan naar macro-economische cijfers die mogelijk het begin van een recessie aankondigen, oftewel twee kwartalen van economische krimp op een rij. Zo volgen op dinsdag nieuwe cijfers over de bedrijvigheid in de particuliere sector in onder andere de eurozone. Waarschijnlijk zal hier voor de tweede maand op rij sprake zijn van een verslechtering. Daarmee wordt een recessie voor het negentien tellende landenblok steeds waarschijnlijker.
Lees verder

Duitsland: goederentrein voorrang op personentrein
De Duitse regering is van plan om binnenkort prioriteit te geven aan kolentreinen op het Duitse spoorwegennet, in plaats van aan passagierstreinen. Met het plan wil de regering de energiecrisis waar het land mee te maken heeft tegengaan, meldt de Duitse krant Welt am Sonntag. De krant baseert zich op een wetsvoorstel.
Lees verder

Remkes spreekt gemeenten, provincies en waterschappen over stikstof
Overheidsinstanties zijn maandag aan de beurt om met het kabinet en bemiddelaar Johan Remkes te praten over de stikstofcrisis. Onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Unie van Waterschappen, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en diverse gedeputeerden van provincies sluiten aan.
Lees verder

Huizenprijs stijgt minder snel
Het tempo waarin de Nederlandse huizenprijzen toenemen zwakt af. In juli merkte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voor de tweede maand op rij een flink lagere prijstoename, terwijl er wederom veel minder huizen werden verkocht. Daarmee lijkt de markt tekenen van afkoeling te vertonen, zeiden deskundigen eerder al.
Lees verder

Liveblog | Vrees voor intensievere aanvallen Rusland, veel Oekraïense vluchtelingen aan het werk
Het is dag 180 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Minister wil keuze voor vmbo, havo of vwo veranderen
Minister Dennis Wiersma van Onderwijs wil dat leerlingen later dan nu een keuze kunnen maken of ze vmbo, havo of vwo gaan volgen. In het najaar komt hij met voorstellen om een einde te maken aan de kansenongelijkheid die er nu heerst in het onderwijs, zegt hij in een interview met het AD.
Lees verder

Ruim 40 procent Oekraïners aan het werk
Ruim vier op de tien Oekraïners die naar Nederland zijn gevlucht voor de oorlog in hun land, hebben hier werk gevonden. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij het UWV. Gewoonlijk moeten mensen van buiten de EU een speciale werkvergunning hebben, maar voor Oekraïners is deze regel aangepast.
Lees verder

Consumentenvertrouwen zakt verder weg naar nieuw dieptepunt
De Nederlandse consument is in augustus nog somberder geworden. Volgens cijfers die het CBS vanochtend heeft gepubliceerd, daalde het consumentenvertrouwen in augustus opnieuw en is uitgekomen op de laagste stand ooit. Het is de vierde keer dit jaar dat een nieuw laagterecord is gevestigd. Vorige week bleek nog dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal fors kon groeien. 'Die cijfers waren geflatteerd'.
Lees verder

Cypriotisch paspoort te koop voor 2,5 miljoen
Cyprus, dat lid is van de Europese Unie, heeft illegaal duizenden paspoorten aan niet-Europeanen verkocht, ook aan Russen. De aanvragers moesten minstens 2,5 miljoen euro meebrengen, blijkt uit een onderzoek. Met het Europese paspoort konden ze vervolgens vrij reizen door de unie.
Lees verder

Russische staatsmedia wijzen naar Oekraïne na aanslag
Een groep die zichzelf het Nationale Republikeinse leger van Rusland noemt, heeft de aanslag op de dochter van de bekende Russische ideoloog Aleksandr Doegin opgeëist. Zij zat zaterdagavond in een auto die explodeerde. Rusland wijst op zijn beurt naar Oekraïne als schuldige.
Lees verder

Ingrijpende maatregelen binnenscheepvaart steeds realistischer
Door de aanhoudende droogte worden drastische maatregelen voor de binnenvaart steeds realistischer. Mogelijk wordt de IJssel binnenkort eenrichtingsverkeer, en ook de sluiting van het Twentekanaal is een optie.
Lees verder