Doorgaan naar hoofdcontent

Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders

Productie industrie eurozone stijgt door achterstallige orders
De industrie in de eurozone heeft in juni opnieuw meer geproduceerd dan de maand ervoor, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. Ook ten opzichte van juni 2021 bracht de industrie meer producten voort. In mei nam de productiegroei ook al toe door achterstallige werkzaamheden.
Lees verder

CU-leider Segers: kabinet moet prijsstijgingen extra compenseren
Coalitiepartij ChristenUnie vindt dat het kabinet in de nieuwe begroting 'extra stappen' moet zetten om de stijgende prijzen te compenseren. Dat stelt fractievoorzitter Gert-Jan Segers. Het kabinet heeft dit jaar weliswaar veel geld uitgetrokken om de prijsstijgingen van onder meer energie en brandstof te dempen, maar veel van die compensatiemaatregelen gelden alleen dit jaar.
Lees verder

CNV dreigt met nieuwe acties voor loonsverhoging zorgpersoneel
Het kabinet 'kan zich opmaken voor acties' als er geen geld bij komt voor het verhogen van de salarissen voor zorgpersoneel, zegt CNV. De vakbond reageert daarmee op een interview met zorgminister Conny Helder in vakblad Zorgvisie.
Lees verder

'De NAVO moet een vloot in de Zwarte Zee leggen'
Het Westen trekt geen duidelijke rode lijn tegen Rusland en China. Dat vindt voormalig MIVD-directeur Pieter Cobelens. Zo vindt hij dat de NAVO best een vloot in de Zwarte Zee kan leggen en moeten we meteen het Groningse gas gebruiken om van het Russische gas af te komen. 'Maak alle Groningers morgen miljonair, aldus Cobelens in BNR De Wereld.
Lees verder

Vakbonden bereiden acties bij NS voor
Vakbonden bereiden acties en mogelijke stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vanmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.
Lees verder

'Warmtepomp gaat niet goedkoper worden'
Nederland moet vanaf 2026 van de cv-ketel af en massaal aan de hybride warmtepomp. Een grootschalige operatie om Nederland verder te verduurzamen. 'Deze doelstelling is te ambitieus', stelt directeur Edwin Hoogerwerf van Daikin Nederland in BNR Zakendoen.
Lees verder

Schrijver Salman Rushdie neergestoken in staat New York
Schrijver Salman Rushdie is neergestoken vlak voor een lezing die hij zou geven in Chautauqua, circa 470 kilometer ten noordwesten van de stad New York. Ooggetuigen melden dat hij op het podium werd behandeld en later, weliswaar met hulp, in staat was lopend het podium te verlaten. Over de dader die het podium bestormde is nog niets bekend. Hij is wel aangehouden.
Lees verder

Wake-up call-moment | Vreneli Stadelmaier
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat directeur Vreneli Stadelmaier van SheConsult.
Lees verder

Eerste officiële hittegolf in twee jaar is een feit
Voor het eerst in twee jaar tijd is in Nederland sprake van een officiële hittegolf. Om 10.00 uur werd in De Bilt een temperatuur van 25,0 graden gemeten en daarmee is aan de voorwaarden voldaan, meldt Weeronline.
Lees verder

VS willen handelsbetrekkingen met Taiwan aanhalen
De Verenigde Staten gaan de handel met Taiwan opvoeren in een reactie op het 'provocerende' gedrag van China, zo meldde het Witte Huis. Daarbij dringen de VS aan op het recht van lucht- en zeedoorgang in de Straat van Taiwan.
Lees verder

Studentenintroducties na twee coronajaren onverminderd populair
De introductieweken voor studenten lijken even populair als voor de coronapandemie. In verschillende steden is het aantal aanmeldingen net zo hoog als drie jaar geleden. Voor de Groningse KEI-week, de grootste introductieweek van Nederland, hebben 5000 aankomende studenten zich ingeschreven. Daar komen er naar verwachting op de startdag maandag nog zo'n 400 tot 500 bij.
Lees verder

Rushdie aan beademing, verliest mogelijk oog na steekpartij
Schrijver Salman Rushdie ligt aan de beademing en verliest waarschijnlijk een oog na de steekpartij in Chautauqua in de staat New York. Zijn literair agent meldt in een verklaring dat 'het nieuws niet goed is'. Eerder werd gemeld dat Rushdie werd geopereerd nadat hij per helikopter naar het ziekenhuis was gebracht.
Lees verder