Doorgaan naar hoofdcontent

Oud-Formule 1-baas Ecclestone ontkent miljoenenfraude voor Londense rechter

Oud-Formule 1-baas Ecclestone ontkent miljoenenfraude voor Londense rechter
De eerste zitting in de zaak tegen de voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone vond vandaag plaats. De 91-jarige Brit ontkende in de rechtbank in Londen dat hij schuldig is aan belastingontduiking. Ecclestone wordt aangeklaagd voor het niet opgeven van ongeveer 400 miljoen pond aan overzeese bezittingen bij de Britse belastingdienst.
Lees verder

'Blijf thuis tijdens staking NS-personeel'
Reizigersorganisatie Rover roept mensen op thuis te blijven op dagen dat het NS-personeel gaat staken. Dat is de oproep van reizigersorganisatie Rover aan de vooravond van een aangekondigde estafettestaking die woensdag start in de regio Noord Nederland, schrijft De Telegraaf.
Lees verder

'Trump hield honderden vertrouwelijke documenten achter'
De Amerikaanse autoriteiten hebben dit jaar meer dan driehonderd vertrouwelijke documenten in beslag genomen die nog in het bezit waren van oud-president Donald Trump. De vondst van de eerste 150 documenten in januari dit jaar was een van de factoren die leidden tot de FBI-inval in Mar-a-Lago op 8 augustus, meldt The New York Times.
Lees verder

'Of Hoekstra bindt in, of het CDA laat minister Van der Val vallen'
De Tweede Kamer gaat vandaag in debat met minister van Buitenlandse Zaken en CDA-leider Wopke Hoekstra over zijn uitspraken over het stikstofbeleid. Hiervoor wordt het zomerreces onderbroken. Hoekstra gaf vrijdag aan dat voor zijn partij de kabinetsdoelen om in 2030 de helft minder uitstoot van stikstof te realiseren, niet heilig zijn. Dat viel slecht bij de coalitiepartners VVD, D66 en ChristenUnie, die hiervan niet op de hoogte waren. Ook de oppositie roert zich over deze mogelijke koerswijziging.
Lees verder

'Ultieme poging om koopkracht te stutten'
Het kabinet doet toch een uiterste poging om de koopkrachtval van mensen met de laagste inkomens nog dit jaar te dempen. Daarnaast is er een pakket van miljarden in de maak om volgend jaar meer burgers financieel te helpen.
Lees verder

Conflict tussen Servië en Kosovo dreigt uit de hand te lopen
De spanningen tussen Servië en buurland Kosovo lopen steeds verder op. Na eerdere onderhandelingspogingen over de nummerbordencrisis heeft de Servische president nu gedreigd 'in te grijpen' als de NAVO de veiligheid van de Serviërs in Kosovo niet waarborgt.
Lees verder

Mogelijk nieuw conflict tussen KLM en overheid
De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers kraait victorie nu het een nieuwe CAO heeft gesloten met de KLM-directie. Daarin staat onder meer dat piloten niet langer loon hoeven in te leveren. Echter, als voorwaarde voor de gekregen overheidssteun hebben verkeersvliegers de afgelopen twee jaar tot 20 procent minder jaarsalaris ontvangen. Ondanks dat de lening is afbetaald, gelden volgens het ministerie van Financiën de voorwaarden bij het steunpakket nog steeds.
Lees verder

'Inflatie over piek heen'
De inflatie in de eurozone is al over zijn piek heen en gaat snel dalen tot weer net boven de 2 procent op jaarbasis. Dat betekent dat de prijzen minder hard omhoog zullen gaan dan nu. Dat zeggen economen van kredietverzekeraar Atradius, die erop wijzen dat een groot deel van de geldontwaarding door hoge energieprijzen komt. Tenzij die nogmaals door een plotselinge schok snel gaan stijgen, verdampt de eerste prijsstijging uit het inflatiecijfer.
Lees verder

Liveblog | Poolse president naar Kiev
Het is dag 181 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder

Economische activiteit eurozone krimpt opnieuw in augustus
De economische activiteit in de eurozone is in augustus voor de tweede maand op rij gekrompen. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker S&P Global. De gegevens zijn een nieuw bewijs dat het eurogebied gebukt gaat onder de hoge inflatie, die de koopkracht van consumenten onder druk zet. Ook worstelen bedrijven met hoge inkoopkosten en personeelstekorten. Een recessie voor het negentien landen tellende blok lijkt daarmee steeds waarschijnlijker.
Lees verder

Een half jaar oorlog in Oekraïne, en het einde is nog niet in zicht
Precies een half jaar geleden, op woensdag 23 februari, stond de wereld aan de vooravond van de oorlog in Oekraïne. De Russische invasie bleek niet alleen een gebeurtenis van wereldformaat met enorme gevolgen voor de Oekraïne, maar ook voor ons dagelijks leven. Inmiddels is er al veel gebeurd en is het einde nog niet in zicht. Wat waren de sleutelmomenten en wat is de stand van zaken op dit moment op militair gebied?
Lees verder

Ramp dreigt voor ondernemers aan het water in Gelderland en Twente
Door de aanhoudende droogte dreigen bedrijven aan het water in Gelderland en Twente geïsoleerd te worden. En dus dreigen er twee drastische maatregelen voor de binnenvaart: sluiting van het Twentse kanaal en mogelijk eenrichtingsverkeer op de IJssel.
Lees verder