Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in VS

Nederlandse militairen gewond bij schietpartij in VS
Bij een schietpartij voor een hotel in de stad Indianapolis in de Verenigde Staten zijn drie militairen van het Nederlandse Korps Commando Troepen gewond geraakt. Een van hen verkeert in kritieke toestand, aldus het ministerie van Defensie. De twee andere militairen zijn ook geraakt, maar zijn wel aanspreekbaar.
Lees verder

Doden bij ongeluk met vrachtauto in Nieuw-Beijerland
In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond meerdere mensen om het leven gekomen toen een vrachtauto van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte. Behalve dodelijke slachtoffers zijn meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Welt am Sonntag: Duitsland bereidt nationalisatie Gazprom Germania voor
Duitsland bereidt zich voor om gasleverancier Gazprom Germania te nationaliseren, schrijft de krant Welt am Sonntag. Daartoe is al een onderneming opgericht waarin de voormalige Gazprom-dochter kan worden ondergebracht.
Lees verder

Eerste oorlogsschepen VS in Straat van Taiwan sinds bezoek Pelosi
De Amerikaanse marine heeft twee oorlogsschepen door de Straat van Taiwan gestuurd. Het is de eerste keer sinds het veelbesproken bezoek van toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan dat er weer Amerikaanse oorlogsbodems door de zeestraat tussen China en Taiwan varen.
Lees verder

VS én NAVO willen grotere aanwezigheid in Noordpoolgebied
Gezien de toenemende militaire activiteit van Rusland in de Arctische regio, willen zowel de NAVO als de Verenigde Staten actiever worden in het verre noorden van de wereld.
Lees verder

Rechter gunt Trump mogelijkheid huiszoeking aan te vechten
Een rechter in de staat Florida gunt de Amerikaanse oud-president Donald Trump een kans om de doorzoeking van zijn landgoed Mar-a-Lago eerder deze maand aan te vechten. Daarbij nam opsporingsdienst FBI vertrouwelijke overheidsdocumenten in beslag die Trump uit het Witte Huis meenam. De oud-president wil sommige documenten terugkrijgen.
Lees verder

Bioscoopzaal en ruimtemuseum laten maanlancering zien
Wie maandag wil zien hoe een nieuw ruimtevaartuig begint aan zijn eerste reis naar de maan, kan dat doen via de livestreams van de ruimtevaartorganisaties NASA (Verenigde Staten) en ESA (Europa). Zij zenden al hun lanceringen online uit. Maar op meerdere plekken in Nederland kunnen mensen bij elkaar komen om de lancering live te volgen.
Lees verder

Zware gevechten in Libië, vrees voor nieuwe oorlog
In Libië is het geweld weer opgelaaid. Rivaliserende groeperingen beschoten elkaar in Tripoli. Daarbij zijn volgens het ministerie van Volksgezondheid ten minste 23 doden gevallen, onder wie 17 burgers; 87 personen raakten gewond. De vrees bestaat dat de vijandelijkheden om controle over de hoofdstad weer uitgroeien tot een grootschalig conflict in het olierijke Noord-Afrikaanse land, dat al jaren in een ernstige politieke crisis verkeert.
Lees verder

Johnson kondigt extra steun aan vanwege hoge energieprijs
Britse huishoudens krijgen steun van de overheid vanwege de hoge prijs voor energie. Dat heeft scheidend premier Boris Johnson aangekondigd in een gastbijdrage in de krant Mail on Sunday. 'Komende maand maken we - wie het ook van mij overneemt - opnieuw een enorm financieel steunpakket bekend', schrijft Johnson die de schuld van de inflatie bij de Russische president Vladimir Poetin legt.
Lees verder

ANWB over staking bij NS: drukker op de weg in regio Amsterdam
De ANWB verwacht dat het maandag rond Amsterdam wat drukker op de weg zal zijn, deels vanwege de staking van NS-personeel in het noordwesten van het land. Daarbij komt dat in de regio noord maandag de zomervakantie voorbij is en de scholen weer gaan beginnen.
Lees verder

Zwitserse politici willen via referendum kerncentrales behouden
Een groep Zwitserse politici probeert via een referendum te bewerkstelligen dat het Alpenland zijn kerncentrales behoudt. De actiegroep Stop Blackouts gaat vanaf komende week handtekeningen verzamelen om zo'n referendum af te dwingen.
Lees verder

Geen problemen op Schiphol na drukke zaterdag
Reizigers op Schiphol staan zondag korter in de rij voor de beveiligingscheck dan een dag eerder. Toen moesten ze buiten de vertrekhal in de rij staan, maar daar is nu geen sprake van, aldus een woordvoerder van de luchthaven. 'Alles loopt erg goed door.'
Lees verder