Doorgaan naar hoofdcontent

Griekenland in de ban van afluisterschandaal

Griekenland in de ban van afluisterschandaal
Griekenland is in de ban van een groot afluisterschandaal, dat door de Grieken vergeleken wordt met Watergate. Het parlement is deze week vervroegd teruggekeerd van het reces en debatteert over de zaak. 'De overeenkomst met het historische Amerikaanse schandaal is dat hier een Griekse oppositiepoliticus zou zijn afgeluisterd', legt Europacorrespondent Stefan de Vries uit.
Lees verder

Particulieren krijgen pijnlijk hoge energierekening voorgeschoteld
Particulieren krijgen op korte termijn te maken met pijnlijk hoge energierekeningen. Tussen oktober en januari zullen de energiemaatschappijen de nieuwe termijnbedragen in rekening gaan brengen, en die worden zeer hoog. Dat zegt energie-expert Jilles van den Beukel van het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS). 'We hebben te maken met een perfect storm.'
Lees verder

Britten gaan bijna drie keer meer betalen voor energie
Britse huishoudens gaan deze winter bijna drie keer meer betalen om hun huizen te verwarmen in vergelijking met een jaar geleden. Dat is een schokkende prijsstijging voor miljoenen Britten die al moeite hebben om hun dagelijkse boodschappen te betalen.
Lees verder

Staatssecretaris kan 'mensonterende' opvangcrisis nog steeds niet oplossen
Ook vannacht zullen er weer asielzoekers buiten het aanmeldcentrum in Ter Apel slapen, verwacht staatssecretaris Eric van der Burg (Asielbeleid). Hij is met meerdere gemeenten in gesprek op meer opvang te kunnen regelen voor de asielzoekers, maar dat levert volgens hem nog niet het gewenste resultaat op.
Lees verder

Zonder vergunning toch aan de slag
Mensen zonder werkvergunning kunnen via een omweg toch aan de slag bij maaltijdbezorgers als Deliveroo en Uber Eats. Via internet is het redelijk eenvoudig om toegang tot een account voor bezorgers te huren, zo schrijft het FD.
Lees verder

Primeur voor Zeewolde: 'Grootste windpark in handen van bewoners'
In Zeewolde is het grootste windmolenpark op het Nederlandse land geopend. Volgens de initiatiefnemers is het bovendien het grootste ter wereld dat volledig eigendom is van mensen uit de directe omgeving.
Lees verder

Bestelwagen rijdt in Brussel in op terras, mogelijk gewonden
Een bestelwagen is volgens Belgische media in het centrum van Brussel ingereden op een terras en daarbij zouden zeker zes gewonden zijn gevallen.
Lees verder

Schiphol-baas Benschop: 'Het gaat stapsgewijs beter'
Het afgelopen half jaar heeft Schiphol zo'n 65 miljoen euro winst gemaakt. Een gigantisch verschil met de situatie in de eerste helft van 2021, toen het bedrijf ruim 140 miljoen euro verlies leed. Is het herstel van Schiphol ingezet?
Lees verder

Kabinet wil dit jaar 20.000 statushouders woning geven
Gemeenten moeten nog dit jaar woningen regelen voor 20.000 statushouders. Dat is de kern van een pakket maatregelen waar het kabinet over spreekt om de asielcrisis aan te pakken. Voor de eerste helft van volgend jaar gaat het om woningen voor 20.000 tot 24.000 mensen met een verblijfsstatus. Ingewijden melden dat naar aanleiding van berichtgeving van meerdere media.
Lees verder

Moderna beticht Pfizer/BioNTech van schenden patent coronavaccin
Biotechbedrijf Moderna klaagt branchegenoot BioNTech en farmaceut Pfizer in de Verenigde Staten aan voor het schenden van patenten rondom de mRNA-techniek. Die beschermde techniek zouden BioNTech en Pfizer bij het ontwikkelen van hun coronavaccin Comirnaty zonder toestemming hebben gebruikt.
Lees verder

Kosten bouwvergunning kan soms duizenden euro's verschillen per gemeente
Mensen die een bouwvergunning nodig hebben, zijn soms duizenden euro's meer kwijt in de ene gemeente dan de andere. De verschillen in kosten zijn tussen gemeenten namelijk 'extreem groot'.
Lees verder

Baas Federal Reserve: beteugelen inflatie zal pijn doen
Het beteugelen van de torenhoge inflatie zal Amerikaanse bedrijven en gezinnen pijn doen. Maar als het niet lukt om de prijsstijgingen in te dammen zijn de gevolgen nog veel schadelijker. Dat is althans de mening van Jerome Powell, de baas van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve.
Lees verder