Doorgaan naar hoofdcontent

Gedupeerden ABN Amro kunnen nóg meer geld verwachten

Gedupeerden ABN Amro kunnen nóg meer geld verwachten
Klanten van ABN Amro die teveel rente hebben betaald over een variabel lening, kunnen nóg meer geld verwachten. Over de teveel betaalde rente die gecompenseerd moet worden moet de bank zelf rente betalen, oordeelde de Commissie van Beroep van Kifid. De extra compensatie zou volgens Claimorganisatie Geldbelangen kunnen oplopen tot 170 miljoen euro.
Lees verder

Recordaantal bosbranden in Spanje
In Spanje is dit jaar alleen al 230.000 hectare in vlammen opgegaan als gevolg van bosbranden. Nog nooit zijn er zo vroeg in het jaar zoveel bosbranden geweest in Spanje als nu.
Lees verder

Megaverlies voor Aegon, maar geen reden tot negativiteit
Verzekeraar Aegon heeft in het tweede kwartaal een verlies van 348 miljoen euro geleden. Dat maakt de verzekeraar vandaag bekend. Dit kwam onder meer door verliezen op rente-afdekkingen in de Verenigde Staten. Maar er klinken niet alleen maar negatieve geluiden, zo denkt Aegon-topman Lard Friese.
Lees verder

OPEC denkt minder olie op te hoeven pompen
Oliekartel OPEC verwacht dit kwartaal minder olie op te hoeven pompen. Niet-OPEC-landen als de Verenigde Staten produceren meer olie, waardoor de landen van het kartel het rustiger aan kunnen doen. Ook is de vraag naar olie lager dan de OPEC eerder verwachtte. Dat laatste is opvallend, omdat het Internationaal Energieagentschap de vraag naar olie juist ziet toenemen.
Lees verder

IAO: werkgelegenheid jongeren nog niet op niveau van voor corona
De wereldwijde werkgelegenheid voor jongeren zit nog niet op het niveau van voor corona. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die is verbonden aan de Verenigde Naties. Zo blijken jongeren meer dan andere leeftijdsgroepen de dupe van de coronapandemie.
Lees verder

ING: flinke daling huizenprijzen vooralsnog minder waarschijnlijk
Het is op dit moment waarschijnlijker dat de huizenprijzen stabiliseren dan dat de prijzen komende tijd flink omlaag gaan. Dat schrijven economen van ING in een nieuw rapport over de woningmarkt.
Lees verder

'We hebben een Europese minister van Financiën nodig'
Volgens hoogleraar economie en voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken Sweder van Wijnbergen heeft de Europese Unie een Europese minister van Financiën nodig. Dat zegt hij in het programma BNR De Wereld.
Lees verder

Voorkom stress, lees dit artikel niet
Door de stijgende prijzen voor boodschappen en energie, kampen steeds meer mensen met gezondheidsklachten als gevolg van geldstress. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) ziet steeds meer mensen naar de dokter gaan met zowel fysieke als mentale klachten, die ook kunnen optreden als er alleen al over het onderwerp wordt gelezen in de media.
Lees verder

Brussel wil dat VS belastingvoordeel bij aankoop e-auto schrappen
De Europese Commissie wil dat de Verenigde Staten een passage over belastingvoordelen voor kopers van elektrische auto's uit een wetsvoorstel verwijderen. De voordelen gelden alleen als een bepaald deel van de batterijonderdelen uit de VS komt.
Lees verder

'Dit jaar geen koopkrachtmaatregel meer'
Steeds meer stemmen gaan er in de politiek op om het kabinet en de Tweede Kamer terug te laten komen van het reces. Redenen zijn overduidelijk: de koopkracht- en stikstofproblematiek. Onder andere PVV-leider Geert Wilders eist een debat over de steeds hogere consumentenprijzen. Maar op korte termijn lijken er geen maatregelen te komen.
Lees verder

Van den Oever: FDF schort harde acties op als gebaar goede wil
Farmers Defence Force schort zijn 'harde acties' voorlopig op 'uit blijk van goede wil' naar het kabinet. Voorman Mark van den Oever zegt dat de groep dat doet als 'eerste handreiking' in de hoop dat de overheid kiest voor andere plannen om de uitstoot van stikstof terug te brengen.
Lees verder

Ook supermarkten schuiven officieel aan bij Remkes
Stikstof-gespreksleider Johan Remkes spreekt volgende week donderdag onder andere met supermarkten. Jumbo en brancheorganisatie CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) schuiven officieel aan bij het gesprek met bewindslieden. Daarbij zijn ook andere ketenpartijen, bedrijven en banken aanwezig.
Lees verder