Doorgaan naar hoofdcontent

Flinke schade door 'uitzonderlijke' droogte, meer maatregelen in aantocht

Flinke schade door 'uitzonderlijke' droogte, meer maatregelen in aantocht
Nederland kampt vanaf vandaag officieel met een watertekort. Volgens minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat zorgt de aanhoudende droogte ervoor dat de vraag naar water groter is dan wat er ons land binnenkomt via regen en rivieren. En de voorspelling is dat dit nog wel een tijdje aanhoudt. Een verdeelplan moet het schaarse water nu gaan verdelen. Wat voor gevolgen heeft dit watertekort en welke maatregelen moeten er worden genomen?
Lees verder

Bezoek Pelosi aan Taiwan levert Biden nóg meer gedonder op
Het bliksembezoek aan Taiwan van Nancy Pelosi, voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, zet de relatie tussen China en Verenigde Staten nóg meer onder druk. Ook voor de positie van president Biden heeft de trip van Pelosi weinig goeds gebracht. 'Ik denk dat hij zwaar de pest in heeft', zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder

'Kom niet bij me klagen, maar kom me vertellen wat je eraan gedaan hebt.'
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat Lieve Declercq, CEO van multitechnisch dienstverlener SPIE.
Lees verder

Boeren hebben geen vertrouwen in gesprek Remkes, LTO gaat wel
De verschillende boerenorganisaties, waaronder Agractie en Farmers Defence Force (FDF), zeggen dat ze geen vertrouwen hebben in het 'door de regering geregisseerde overleg' met stikstofbemiddelaar Johan Remkes. LTO gaat vrijdag namens de organisaties toch met Remkes praten, als vertegenwoordiging van de gezamenlijke boerenclubs.
Lees verder

Conservatief Amerika bijeen, Trump als afsluiter
In Dallas begint een dagenlange conferentie van vooraanstaande Amerikaanse conservatieven, de Conservatieve Politieke Actie Conferentie (CPAC). Het evenement is drie maanden voor de belangrijke verkiezingen voor het Congres. Ex-president Trump sluit zaterdagavond - zondag 00:30 uur bij ons - met een speech de CPAC formeel af.
Lees verder

Chinese militaire oefeningen rondom Taiwan begonnen
Met het vertrek van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van Amerika Nancy Pelosi uit Taiwan, is China begonnen met de militaire oefeningen rond het eiland. De oefeningen duren vijf dagen. Het Taiwanese ministerie van Defensie zegt in een verklaring dat het 'voorbereidingen treft voor oorlog, zonder oorlog op te zoeken'.
Lees verder

Liveblog | Amnesty: Oekraïense leger brengt met tactiek burgers in gevaar
Het is dag 162 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

CBS: inflatie voor het eerst sinds 1975 hoger dan 10 procent
De inflatie in Nederland is vorige maand voor het eerst sinds 1975 boven de 10 procent uitgekomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die daarbij uitgaat van zijn eigen rekenmethode voor het vaststellen van de toename van het algehele prijspeil.
Lees verder

'Chinese militaire oefeningen komen dichterbij de Taiwanese kust dan ooit'
De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van Amerika Nancy Pelosi was nog maar nauwelijks uit Taiwan vertrokken of China begon met militaire oefeningen rondom het eiland. 'China wil hiermee aan de Taiwanezen laten zien dat elke stap richting onafhankelijkheid spanningen betekent', zegt sinoloog en onderzoeker bij het Clingendael Instituut Xiaoxue Martin.
Lees verder

Zelenski doet handreiking naar China
De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft een contact proberen te zoeken met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping, om hulp te krijgen in het beëindigen van de oorlog in Oekraïne. Een slimme zet, zo denkt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder

Twee jaar na de havenexplosie in Beiroet: 'Helft van de bevolking lijdt honger'
Het is twee jaar nadat een enorme explosie een groot deel van de haven van Beiroet wegvaagde. Inwoners van de stad worden nog dagelijks geconfronteerd met die ramp en naast de vele doden en gewonden, heeft het ook geleid tot economische chaos volgens Midden-Oosten-correspondent Tara Kenkhuis.
Lees verder

CEO ING Groep: 'Onzekerheden in de wereld hebben resultaten ING beïnvloed'
ING hield onder de streep in het tweede kwartaal een kleine 1,2 miljard euro winst over. Dat is bijna een vijfde minder dan in dezelfde periode vorig jaar. CEO van ING Groep, Steven van Rijkswijk, wijst naar de politieke onzekerheden en druk op de wereldeconomie die de resultaten van de bank heeft beïnvloedt. ING was donderdag de grootste daler in de AEX-index met een verlies van ruim 3 procent.
Lees verder