Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste vrachtschip na 'graandeal' onderweg naar Libanon

Eerste vrachtschip na 'graandeal' onderweg naar Libanon
Het eerste vrachtschip dat na de 'graandeal' kan uitvaren, heeft vandaag de haven van Odessa in Oekraïne verlaten. Het schip is eerst onderweg naar Turkije met aan boord 26.000 ton maïs. Daar wordt de lading gecontroleerd en zal het vervolgens verder varen naar Libanon.
Lees verder

Meer omzet, maar minder winstverwachting voor Heineken
Een beter halfjaar dan verwacht voor Heineken. Er werd meer bier verkocht dan voor de coronapandemie en de netto-omzet steeg met bijna een kwart. Desondanks laat Heineken de winstdoelstelling voor 2023 vallen. En dat heeft alles te maken met de inflatie, zo denkt FD-journalist Jan Braaksma.
Lees verder

'Ik zou mijn geld zetten op dat Pelosi wél naar Taiwan gaat'
Komt ze wel of komt ze niet? Dat is de grote vraag die Amerikaanse en Taiwanese media bezighoudt met betrekking tot het werkbezoek van Nancy Pelosi. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden brengt een werkbezoek aan Azië en hoewel Taiwan niet op het officiële reisschema staat, houden media aldaar en in de VS er wel degelijk rekening mee dat ze het land bezoekt.
Lees verder

Spanning tussen Servië en Kosovo loopt verder op
De ruzie tussen buurlanden Servië en Kosovo is afgelopen weekend wéér opgelaaid. De aanleiding is de beslissing van de Kosovaarse regering om iedereen - inclusief de etnische Serviërs in Kosovo - vanaf vandaag te verplichten ID-bewijzen, grensdocumenten en Kosovaarse kentekenplaten te gebruiken. Kosovo heeft het besluit uitgesteld tot 1 september, met de hoop dat de spanning daardoor afneemt.
Lees verder

Hoe beïnvloeden de hoge voedselprijzen Picnic?
Dat de prijzen van voedsel door het dak gaan, mag geen geheim meer heten. Volgens het CBS waren de prijzen ruim 11 procent hoger dan één jaar geleden, en dat is niet alleen merkbaar bij consumenten. Zo ook bij supermarkten, zo geeft Picnic-CEO Michiel Muller te kennen.
Lees verder

De Nieuwsdag | Het zwartste scenario voor de apenpokken
Er zijn bijna duizend mensen besmet geraakt met apepokken in Nederland. Tot nu toe gaat het virus vooral rond onder mannen die seks hebben met mannen. Maar het kan uit de hand lopen, zegt infectieziektenonderzoeker Charifa Zemouri, als het virus ook in de rest van de bevolking aanslaat.
Lees verder

Baas Verenigde Naties waarschuwt voor nucleaire vernietiging
De baas van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, heeft gewaarschuwd voor het groeiende risico van nucleaire vernietiging door de talrijke crises en conflicten wereldwijd. De wereld bevindt zich in een 'periode van nucleair gevaar die ongekend is sinds het hoogtepunt van de Koude Oorlog', zei Guterres in New York. Hij sprak bij de start van de jongste evaluatieronde over een internationaal verdrag dat verdere verspreiding van kernwapens moet tegengaan.
Lees verder

Pensioenexpert: inflatie niet bij te benen voor pensioenfondsen
De hoge inflatie van de laatste tijd is niet bij te benen voor pensioenfondsen. Het gaat ze, op mogelijk enkele fondsen na, voorlopig niet lukken de pensioenen sterk genoeg te verhogen om gepensioneerden volledig voor alle prijsstijgingen te compenseren. Daarvoor waarschuwt pensioenexpert Frank Driessen van onderzoeksbureau Aon.
Lees verder

Heineken eindigt na openen van de boeken bij verliezers op Damrak
Heineken eindigde maandag na het openen van de boeken bij de verliezers op de beurs in Amsterdam. De bierbrouwer wist in de eerste jaarhelft volop te profiteren van het herstel van de coronacrisis. Maar het concern waarschuwde tegelijk voor aanhoudende onzekerheden rond de vooruitzichten. Andere bedrijven die de aandacht trokken op deze verder vrij rustige beursdag waren Just Eat Takeaway, Air France-KLM en Vivoryon.
Lees verder

Wake-up call-moment | Hans Biesheuvel
Een gebeurtenis in het leven waardoor iemand het allemaal helemaal anders is gaan doen, een wake-up call-moment. Verschillende gasten vertellen over zo'n moment in hun persoonlijke leven of carrière. Vandaag is dat voorzitter van ondernemersvereniging ONL Hans Biesheuvel.
Lees verder

Bedrijfsartsen slaan alarm: personeelstekort dreigt werknemers langdurig uit te schakelen
Er moet snel iets gebeuren of anders zit veel personeel nog eind dit jaar overspannen thuis. Daarvoor waarschuwt de beroepsvereniging van bedrijfsartsen (NVAB) op BNR. Door personeelstekorten moeten werknemers met minder mensen evenveel of soms zelfs meer werk doen.
Lees verder

Ouders kunnen met betaald ouderschapsverlof, FNV blij
Ouders kunnen vanaf dinsdag met betaald ouderschapsverlof. In het eerste jaar kunnen zij negen weken verlof opnemen waarbij 70 procent van het salaris wordt doorbetaald. Sommige werkgevers zullen dat aanvullen tot 100 procent.
Lees verder