Doorgaan naar hoofdcontent

Bondskanselier Scholz getuigt opnieuw in belastingfraudezaak

Bondskanselier Scholz getuigt opnieuw in belastingfraudezaak
De Duitse bondskanselier Olaf Scholz moet zich vrijdag opnieuw voor een commissie verantwoorden in een onderzoek naar een belastingschandaal dat de Duitse regering miljarden heeft gekost. Het is de tweede keer dat Scholz voor de parlementaire commissie in Hamburg verschijnt.
Lees verder

Kaag: armoedeval Nederland is 'vreselijk'
Minister Sigrid Kaag (Financiën) noemt het 'vreselijk' dat mensen door de gestegen kosten van levensonderhoud niet meer kunnen rondkomen. 'Die armoedeval is iets wat niet bij Nederland past.' Daarom werkt het kabinet volgens haar hard aan maatregelen waardoor mensen ook op de langere termijn meer te besteden krijgen.
Lees verder

Kamer wil spoeddebat over uitspraken Hoekstra
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil het zomerreces onderbreken voor een debat over de stikstofuitspraken van CDA-leider Hoekstra. Hoekstra zegt in gesprek met het AD, dat een 'herstart van het proces nodig is en dat 2030 is voor ons niet heilig'. Voor premier Rutte zijn de uitspraken van Hoekstra 'staatsrechtelijk gezien op het randje'.
Lees verder

D66'er Sjoerdsma wil Russische toeristen weren
Als het aan D66 ligt zijn Russische toeristen niet langer welkom in de Europese Unie. Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma pleit voor een visastop voor Russische burgers die naar de EU willen komen voor vakantie of om te shoppen, terwijl hun land oorlog voert in Oekraïne.
Lees verder

ING weigert voorlopig nieuwe verenigingen en stichtingen
Wie een zakelijke rekening wil openen voor een vereniging of stichting, hoeft voorlopig niet aan te kloppen bij ING. De bank heeft niet voldoende capaciteit voor zorgvuldig klantonderzoek, en dus is inschrijven in ieder geval tot en met eind dit jaar niet mogelijk. Daarnaast verhoogt ING de huidige tarieven voor verenigingen en stichtingen die nu bij de bank zijn aangesloten.
Lees verder

Minister Van der Wal baalt van stikstofuitspraken Hoekstra
Minister Christianne van der Wal is niet blij met haar collega Wopke Hoekstra (Buitenlandminister) en zijn uitspraken over het stikstofbeleid in het AD. 'Als je zo'n interview leest, is dat niet leuk', zo zei ze tegen politiek verslaggever Leendert Beekman.
Lees verder

Kabinet wil structurele oplossing tegen koopkrachtverlies
Het kabinet denkt niet aan eenmalige steunpakketten om de koopkracht te verbeteren. Bewindslieden geven aan dat het kabinet structureel de koopkracht van huishoudens wil verbeteren. Wel moet daarbij gekeken worden naar bedrijven, die veelal grote winsten maken.
Lees verder

Nederland en Duitsland mogen energieslurpers te hulp schieten
Nederland, Duitsland en Finland mogen bedrijven die veel energie verbruiken met tientallen miljarden euro's helpen om de kosten te dragen van hun CO2-uitstoot. De Europese Commissie staat de staatssteun toe, onder meer om te voorkomen dat bijvoorbeeld hoogovens of chemische fabrieken uitwijken naar het buitenland.
Lees verder

Kabinet-Rutte IV stapelt crisis op crisis
De koopkrachtcrisis, de asielopvangcrisis en daar bovenop ook nog eens de stikstofcrisis. Het vierde kabinet Rutte kende dankzij de trage formatie en de 'functie elders'-affaire al een valse start, maar na 222 dagen missionair zijn, blijven de crises zich opeenstapelen. Zeker nu coalitiepartner CDA een bom onder een van de belangrijkste pijlers in het coalitieakkoord heeft gelegd.
Lees verder

'Russische toenadering Noord-Korea is een gouden kans voor Kim Jong-un'
Rusland wil de banden met buurland Noord-Korea aanhalen. Noord-Koreaanse staatsmedia meldden dat Vladimir Poetin in een brief aan zijn ambtsgenoot Kim Jong-un schreef dat het in het belang van beide landen is om verdere toenadering te zoeken. Een bondgenootschap tussen de landen zou bepaald niet slecht uitkomen voor Noord-Korea, dat herstellende is van twee jaar corona-isolatie.
Lees verder

Waterschappen: koppel stikstofproblematiek ook aan waterkwaliteit
Koppel het stikstofprobleem aan waterkwaliteitsdoelen. Die boodschap legt de Unie van Waterschappen maandag op tafel bij het kabinet en stikstofbemiddelaar Johan Remkes. Ook andere provincies pleiten ervoor om in één klap alle problemen aan te pakken: waterkwaliteit, droogte, klimaatverandering en stikstofuitstoot.
Lees verder

Liveblog | Export Oekraïense producten komt op gang
Het is dag 178 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog vind je alle laatste updates over het voortdurende conflict en alle gevolgen ervan.
Lees verder