Doorgaan naar hoofdcontent

Belangrijkste bijeenkomst voor conservatief Amerika van start

Belangrijkste bijeenkomst voor conservatief Amerika van start
In Texas is de nieuwe editie van de Conservative Political Action Conference - beter bekend als CPAC - van start gegaan. Het is de belangrijkste bijeenkomst voor Republikeinse politici. De Hongaarse premier Viktor Orbán mocht als spreker de conferentie openen.
Lees verder

Een op de acht Nederlanders behoudt langdurig klachten na coronabesmetting
Een op de acht coronapatiënten in Nederland krijgt last van long covid. Dat blijkt uit onderzoek van wetenschappers van onder meer het UMC Groningen en het Radboudumc, dat vandaag werd gepubliceerd in vakblad The Lancet. 'Dit is iets dat we heel serieus moeten nemen.'
Lees verder

Remkes: 'Constructief en goed gesprek tussen boeren en kabinet'
Stikstofbemiddelaar Johan Remkes noemt het gesprek tussen het kabinet en de boeren 'constructief' en 'goed.' Dat laat hij weten op de persconferentie bij het provinciehuis in Utrecht, waar het overleg vandaag plaatsvond. Wel benadrukte hij dat er wantrouwen bestaat tussen stad en platteland.
Lees verder

Leiders Servië en Kosovo naar Brussel voor hervatting dialoog
De leiders van Servië en Kosovo komen op 18 augustus naar Brussel om met elkaar in gesprek te gaan over hun slepende conflict. Zowel de president van Servië Aleksandar Vui als de Kosovaarse premier Albin Kurti heeft de uitnodiging van EU-buitenlandchef Josep Borrell aanvaard, zegt Borrells woordvoerder. 'Dit is een belangrijke stap en geeft ons de kans om de dialoog vooruit te helpen.'
Lees verder

Wall Street opent lager na sterke banengroei in VS
De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met verlies geopend. Beleggers op Wall Street reageerden op het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Volgens dat rapport kwamen er in juli 528.000 nieuwe banen bij in de grootste economie ter wereld. Dat was veel meer dan economen hadden verwacht.
Lees verder

Hongarije en Polen stemmen tegen Europees gasbesparingsplan
Polen en Hongarije hebben als enige van de 27 EU-lidstaten tegen een vrijwillig gasbesparingsplan gestemd dat tot 31 maart volgend jaar moet leiden tot minstens 15 procent minder gasconsumptie door burgers en bedrijven. De ruime meerderheid stemde wel voor het bindende wetsvoorstel van de Europese Commissie, blijkt uit de definitieve documenten over het akkoord dat de klimaat- en energieministers vorige week sloten tijdens een spoedzitting in Brussel.
Lees verder

Student mag niet zomaar worden uitgesloten van energietoeslag
Studenten mogen niet bij voorbaat worden uitgesloten van de energietoeslag voor mensen met een laag inkomen. De gemeente Nijmegen had eerder dit jaar besloten dat studenten sowieso niet in aanmerking komen voor het geld, maar dat is vrijdag afgeschoten door de rechtbank in Arnhem. Die vindt dat Nijmegen een 'niet te rechtvaardigen onderscheid' maakt.
Lees verder

Farmers Defence Force: maak je op voor hardste acties ooit
Farmers Defence Force (FDF) is totaal niet tevreden over het eerste overleg dat boerenorganisaties met het kabinet hebben gehad. 'Als ik zo de stemming een beetje proef, denk ik dat je je kunt opmaken voor de hardste acties die FDF ooit gevoerd heeft', zegt voorman Mark van den Oever. Hij wil niet zeggen om wat voor soort acties het gaat. 'Daar gaan we niet over uitweiden, maar we gaan zeker escaleren.'
Lees verder

Bijzondere Nebra-schijf te zien in Drents museum
Ben je dit weekend toevallig in de buurt van Assen? Dan hebben we een aanrader voor je: even langs het Drents Museum rijden. Daar wordt namelijk de zogeheten 'Nebra-schijf' tentoongesteld - een overblijfsel vanuit de Bronstijd.
Lees verder

Liveblog | Laatste Oekraïense bolwerk Donetsk onder Russische druk
Het is dag 164 van de oorlog in Oekraïne. Volg in dit liveblog de laatste updates over de situatie in Oekraïne en de gevolgen daarvan.
Lees verder

Kredietbeoordelaar Moody's bezorgd om Italiaanse politiek
Kredietbeoordelaar Moody's maakt zich zorgen om de Italiaanse politiek en is bang dat het land onder een nieuwe regering bepaalde benodigde structurele hervormingen niet doorzet. Dat schrijft Moody's in een rapport waarin de prognose voor Italië van stabiel naar negatief gaat, wat kan duiden op een mogelijk lager kredietoordeel in de toekomst. Zo'n oordeel is van groot belang voor de prijs die een land betaalt voor het lenen van geld.
Lees verder

Tweede dag van beschietingen rond Gazastrook
De beschietingen tussen het Israëlische leger en Palestijnse militieleden gaan ook op zaterdag door. Een Israëlisch legervliegtuig heeft doelen in de Gazastrook geraakt en Israëlische steden zijn beschoten vanuit Palestijnse gebieden. Het is de tweede dag van beschietingen.
Lees verder