Doorgaan naar hoofdcontent

Bedrijven helpen met verduurzaming bij werknemers

Bedrijven helpen met verduurzaming bij werknemers
Duurzaamheidsuitgaven zijn vaak aan de hoge kant, en dat hebben werkgevers in de gaten. En dus springen ze bij. Bedrijven stellen steeds vaker budget beschikbaar voor hun werknemers om te verduurzamen, aldus het FD.
Lees verder

Energiebedrijven: 'Mensen krijgen steeds meer moeite met betalen energierekening'
Mensen krijgen steeds meer moeite om de energierekening te betalen, dat merken energiebedrijven. Automatische incasso's worden sinds kort vaker afgeketst en het aantal mensen in een incassotraject stijgt. 'We maken ons vooral zorgen over het aankomend najaar en begin volgend jaar', zegt Miki Peric, verantwoordelijk voor creditmanagement bij Eneco.
Lees verder

'Huurwebsites moeten duidelijker zijn over hun diensten'
Van niet alle huurwebsites is het duidelijk wat voor diensten zij verlenen. Het is bijvoorbeeld voor woningzoekers die zich inschrijven op zo'n website niet altijd begrijpelijk dat deze platforms alleen een zoekservice aanbieden en niet bemiddelen. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) na onderzoek. De toezichthouder heeft meerdere websites hierover aangesproken.
Lees verder

ABN AMRO voorspelt hogere prijzen door dure energie
In reactie op de nieuwe inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stellen Economen van ABN AMRO dat producten en diensten steeds duurder worden vanwege de hoge energieprijzen. ABN AMRO rekent dit jaar op een inflatie van 8,7 procent.
Lees verder

Caroline van der Plas van BBB weer aan het werk na bedreigingen
Caroline van der Plas laat zich weer zien in de media en gaat weer werkbezoeken afleggen. De fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging (BBB) legde vorige week donderdag haar werkzaamheden tijdelijk neer vanwege bedreigingen.
Lees verder

Opnieuw onrust op de Balkan: 'Bewust aangewakkerde spanningen'
De spanningen op de Balkan laaien weer op. Een grensgeschil tussen Kosovo en Servië over nummerplaten zet de verhoudingen op scherp, en in Bosnië zijn er veel interne spanningen. En dat terwijl veel Balkanlanden in de wachtrij staan voor een EU-lidmaatschap.
Lees verder

Kritiek op Oekraïne-rapport Amnesty: 'In oorlog gebeuren dit soort dingen'
Het Amnesty-rapport dat de oorlogsvoering van Oekraïne bekritiseert levert kritiek op van Patrick Bolder, luitenant-kolonel buiten dienst en strategisch analist bij het Den Haag Centrum voor Strategische Studies. Amnesty vindt dat Oekraïne de eigen burgers in gevaar brengt door bijvoorbeeld wapensystemen in scholen of ziekenhuizen te plaatsen om op de Russen te vuren. 'Het is geen verrassing als je in een strijd zit om je land te verdedigen', vindt Bolder.
Lees verder

'Tachtig procent van bedrijven heeft lhbti-beleid'
Bedrijven krijgen vaak kritiek te verduren voor 'pinkwashing', door bijvoorbeeld wel inclusieve reclamecampagnes te voeren, maar geen actief beleid er op te voeren. Toch voeren veel bedrijven het hele jaar door wel actief lhbti-beleid, zo stelt Michel Kolman, enior vice-president bij wetenschappelijk uitgever Elsevier en co-voorzitter van stichting Workplace Pride. 'Kijk bijvoorbeeld naar de sponsors van Amsterdam Pride: tachtig procent heeft een robuust en actief beleid voor lhbti'ers op de werkvloer.'
Lees verder

Bank of England: 'Recessie begint vierde kwartaal, duurt een jaar'
De Bank of England verhoogt de basisrente met 50 punten: van 1,25 naar 1,75 procent. Dat is de grootste Britse renteverhoging sinds 1995. Een nodig besluit, zo denkt BNR's huiseconoom Han de Jong.
Lees verder

De Nieuwsdag | Waarom Amerika weer naar de maan wil
We zitten middenin een nieuwe race om de maan. NASA probeert met de Artemis-missie de maan weer te bereiken. Dat moet ten eerste gebeuren met een onbemande missie, waarmee de NASA eind deze maand een testvlucht wil maken. De missie naar de maan is volgens ruimtevaartdeskundige Luc van den Abeelen een opmaat om uiteindelijk naar Mars te kunnen gaan, vertelt hij in de podcast De Nieuwsdag.
Lees verder

'De maan mogelijk als reguliere bestemming van de NASA'
Als het aan de NASA ligt vertrekt er eind deze maand een raket naar de maan. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie bekend gemaakt. Het gaat om een onbemande raket die een testvlucht moet maken en is onderdeel van het Artemis-project. Dat is een door NASA opgestart internationaal ruimtevaartprogramma om in 2025 mensen op de maan te laten landen.
Lees verder

'Het land heeft meer baat bij het naar voren halen van de stikstofdoelstelling'
Vrijdag gaat land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland namens de boeren in gesprek met stikstofbemiddelaar Johan Remkes en het kabinet. Het kabinet wil dat de stikstofuitstoot in 2030 gehalveerd is, terwijl in de wet Natuurbescherming staat dat die halvering pas in 2035 gerealiseerd hoeft te zijn. En die oorspronkelijke deadline kan ook worden aangehouden, zo schrijft docent omgevingsrecht aan de Radboud Universiteit Ralph Frins in het AD, tezamen met hoogleraar stikstof Jan Willem Erisman.
Lees verder