Doorgaan naar hoofdcontent

Werkgevers proberen steeds meer personeel weg te kapen

Werkgevers proberen steeds meer personeel weg te kapen
Vanwege personeelstekorten wordt steeds vaker personeel benaderd van andere werkgevers. Volgens adviesbureau Intelligence Group is in het afgelopen kwartaal 40 procent van de beroepsbevolking benaderd voor een baan.
Lees verder

Topman KLM vertrekt naar concurrent British Airways
Opnieuw vertrekt een topman bij KLM. Na het recente vertrek van ceo Pieter Elbers, kondigt vandaag operationeel directeur René de Groot aan te vertrekken naar British Airways, waar hij dezelfde functie gaat bekleden. 'René de Groot heeft vermoedelijk zijn knopen geteld'.
Lees verder

Hoe Rusland zijn economie voorbereidt op een lange oorlog
De oorlog die Rusland gestart is in Oekraïne duurt al ruim vier maanden, maar het zal waarschijnlijk nog wel langer gaan duren. Rusland bereidt zijn economie namelijk voor op een langdurige oorlog, waar ook particuliere bedrijven aan moeten gaan bijdragen.
Lees verder

Mogelijk snel nieuwe vertrouwensstemming over Britse premier
Er komt mogelijk woensdagavond al een vertrouwensstemming over de toekomst van Boris Johnson als premier van Groot Brittannië. Sinds dinsdag zijn vier ministers opgestapt uit onvrede over het functioneren van Johnson. Daarnaast zijn nog ruim dertig andere hooggeplaatsten opgestapt.
Lees verder

Dreigen we een tweede eurocrisis in te gaan?
De onzekerheid op de financiële markten is razend hoog. Hoge inflatie, onzeker beleid van centrale banken en als klap op de vuurpijl een mogelijke recessie zorgen voor zwetende handjes bij de mensen op de financiële markten. Ook een nieuwe eurocrisis zou aanstaande kunnen zijn.
Lees verder

Tjeerd de Groot (D66): Boze boeren baseren zich op onjuiste informatie
Als het gaat om de stikstofprotesten baseren veel boze boeren zich op onjuiste informatie, ziet D66-Kamerlid Tjeerd de Groot. 'Ze hebben veel zaken in hun hoofd die feitelijk niet kloppen. Mede daardoor worden ze zo boos', zegt hij in de BNR-podcast De Nieuwsdag.
Lees verder

Euro daalt nog verder in waarde
Waar de waarde van de euro op dinsdag al naar het laagste punt in 20 jaar ging, lijkt het dal nog dieper te kunnen zijn op woensdag. De koers van de euro ten opzichte van de dollar daalde woensdag met nog eens één procent. Voor 1 euro kan je, op moment van schrijven, 1.016 dollar krijgen. Daarmee...
Lees verder

Cryptoboeven gaan met miljarden aan de haal
Cryptodieven hebben een goed eerste half jaar gedraaid. Ze wisten in de eerste maanden al bijna twee miljard dollar buit te maken bij 175 verschillende cryptoprojecten, zo heeft Atals VPN geanalyseerd.
Lees verder

Voormalig baas NPO verzuimde melding privé-vakantie met staatssecretaris
NPO-voorzitter Shula Rijxman heeft een privévakantie met staatssecretaris Sander Dekker van Media niet gemeld bij de NPO. Dat bevestigt een woordvoerder van de NPO aan BNR. Rijxman handelde hiermee mogelijk in strijd met de gedragsregels voor NPO-bestuurders. Volgens de huidige NPO-voorzitter,...
Lees verder

'Steeds meer vrouwelijke commissarissen'
Steeds meer beursgenoteerde bedrijven kiezen voor vrouwelijke commissarissen. Dat blijkt uit onderzoek van ruim duizend nieuwe benoemingen van commissarissen in veertien Europese landen, uitgevoerd door consultant Heidrick & Struggles. Opvallend is dat slechts een derde van alle nieuwe vrouwelijke...
Lees verder

Liveblog | Gelderland blijft bij eigen stikstofbeleid
De protesten tegen het de plannen van het kabinet om de uitstoot van stikstof te verminderen houden aan. Niet alleen de agrarische sector maar ook de provincies gooien de kont tegen de krib. Volg hier het liveblog met de laatste ontwikkelingen.
Lees verder

Liveblog | Bommen op Charkov, Lavrov naar G20
Het is dag 134 van de oorlog in Oekraïne. De universiteit van Charkov is gebombardeerd, en niet alleen Poetin maar ook zijn minister Lavrov gaat naar de G20 top in Bali. Volg hier het liveblog.
Lees verder