Doorgaan naar hoofdcontent

Twitter en Elon Musk: hoe kan de toekomst van het platform eruitzien?

EMERCE
Twitter en Elon Musk: hoe kan de toekomst van het platform eruitzien?
De wispelturige Elon Musk ziet af van de overname van Twitter, waar hij een dorpsplein van vrije meningsuiting van wilde maken. Dat stond al op gespannen voet met de wensen van adverteerders. Voor uitbreiding van betaalde diensten zijn de mogelijkheden beperkt. Maar de ondernemer heeft eerder laten zien door het oog van de naald te kunnen gaan. Dus rijst de vraag: hoe kan Twitter eruitzien onder Musk?
Lees verder

Ophef over lobby-activiteiten Neelie Kroes
Oud-Eurocommissaris en VVD-prominent Neelie Kroes lobbyde in 2015 en 2016 in het geheim voor Uber, ook nadat de Europese Commissie haar expliciet verboden had een functie bij het bedrijf aan te nemen. Dat blijkt uit de Uber Files, meer dan 124.000 interne documenten van Uber. Die documenten werden gelekt aan The Guardian, die ze deelde met het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ).
Lees verder

Verdi roept Amazon-werknemers op om te staken tijdens Prime Day
Diverse Amazon vestigingen in Duitsland zijn maandag gaan staken. Vakbond Verdi wil zo het tweedaagse koopjesfeest Prime Day verstoren.
Lees verder

Consumentenbond wil nationale vergelijker zorgverzekeringen
De Consumentenbond wil dat er in 2023 een nieuwe, onafhankelijke nationale vergelijkingssite voor zorgverzekeringen komt. Op die site kunnen consumenten uitgebreide informatie vinden, die verder gaat dan alleen de prijs van de polis. De Consumentenbond roept alle zorgverzekeraars op om deel te nemen en vraagt VWS om de regie te nemen.
Lees verder

Wit-Rusland wijkt uit naar China voor online export
Wit-Rusland, dat zich ziet als een bondgenoot van Rusland en China, heeft online winkels gelanceerd op het Chinese e-commerceplatform JD.com en video-app Douyin, de Chinese versie van TikTok, om zijn goederen te verkopen aan Chinese consumenten.
Lees verder

Leadinfo valt in handen van hoster team.blue
Het Europees werkende hosting- en cloudbedrijf team.blue neemt een meerderheidsbelang in het zakelijk marketingbedrijf Leadinfo uit Rotterdam.
Lees verder

Gebruik van persoonsgegevens met als doel intimidatie wordt strafbaar
Het gebruik van persoonsgegevens om iemand te intimideren, beter bekend als doxing, moet strafrechtelijk kunnen worden aangepakt.
Lees verder

Brand verwoest distributiecentrum Picnic
Een felle brand heeft gisterenavond laat het complete distributiecentrum van Picnic in Almelo verwoest.
Lees verder

Jumbo Bezorgeloos krijgt landelijke dekking
Komende weken krijgt Jumbo Bezorgeloos, het nieuwe bezorgabonnement van Jumbo voor online boodschappen, landelijke dekking.
Lees verder