Doorgaan naar hoofdcontent

Tegen 2030 zo'n 20 procent minder operaties door personeelstekort

Tegen 2030 zo'n 20 procent minder operaties door personeelstekort
Het groeiende aantal vacatures in ziekenhuizen zorgt ervoor dat er steeds meer operaties worden uitgesteld. ABN Amro waarschuwt vandaag in de Telegraaf dat dat de komende jaren alleen maar erger wordt. Tegen 2030 kunnen er 18 tot 20 procent minder operaties worden uitgevoerd door personeelstekorten.
Lees verder

Dit zijn de 'Abenomics', de nalatenschap van Shinzo Abe
Met de dood van Shinzo Abe, de voormalig premier van Japan, is er ook een grote economische nalatenschap. Het economische beleid onder Abe werd geroemd. Niet voor niets kreeg het dan ook de naam 'Abenomics'.
Lees verder

Woerdense burgemeester overtuigt boeren te vertrekken, hekelt houding distributiecentra
In Woerden bezetten boeren vanochtend opnieuw het distributiecentrum van Jumbo. Zo'n twintig trekkers blokkeerden de toegang naar het terrein. Na een gesprek met burgemeester Victor Molkenboer, besloten de boeren te vertrekken.
Lees verder

Hier kan je nog goedkoop tanken
Tanken in Nederland kost je tegenwoordig, spreekwoordelijk, een godsvermogen. Met de auto op vakantie gaan, kan desondanks voordelig zijn, blijkt uit cijfers van de ANWB. Want waar je in Nederland al gauw 2,40 euro betaalt voor een liter benzine of 2,24 euro voor een litertje diesel, kan je in...
Lees verder

Van der Wal peinst niet over vervangen Remkes
Johan Remkes vervangen als bemiddelaar in het conflict tussen de overheid en de boeren is geen optie, als het aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) ligt. Dat zei ze vrijdag voor het begin van de ministerraad.
Lees verder

Nieuw op de Nederlandse automarkt: het Chinese BYD
De Chinese autofabrikant BYD (Bould Your Dreams) gaat een samenwerking aan met Louwman Group, een van de grootste autobedrijven van Nederland. De autofabrikant wil een van de toonaangevende elektrische autobouwers worden op de westerse markten. Deze maand worden de eerste auto's van BYD al geleverd.
Lees verder

De vermogensongelijkheid was al groot, maar is nu nog groter dan gedacht
De verdeling van vermogen in Nederland is 'schever dan gedacht', komt naar voren in een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het kabinet. Zo bezit de rijkste 1 procent van de Nederlandse huishoudens 26 procent van het totale vermogen. Daartegenover staat een kwart van de huishoudens die juist...
Lees verder

Nederland dient als laatste plan in voor EU-miljarden
Als laatste EU-land heeft Nederland een plan ingediend om gebruik te kunnen maken van het coronaherstelfonds, van de EU. Er is een plan bij de Europese Commissie ingediend waar 49 maatregelen in staan. Hiermee hoopt het kabinet de beloofde 4,7 miljard euro van de EU te krijgen.
Lees verder

Eerste kandidaat-opvolger van Johnson dient zich aan
De eerste persoon die Boris Johnson wil opvolgen als premier, en leider van de Conservatieve partij, heeft zich bekendgemaakt. Rishi Sunak, de voormalig minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk, heeft zijn ambitie kenbaar gemaakt.
Lees verder

'Steun Poetin nog steeds verrassend hoog'
Als je de peilingen in Rusland mag geloven is Vladimir Poetin in eigen land ongeveer even populair als Kim Jong-Un in Noord-Korea. Het gerespecteerde en onafhankelijke Russische opiniebureau Levada Center komt nog steeds met verrassend goede cijfers over de populariteit van Poetin. 'Veel Russen...
Lees verder

Elon Musk koopt Twitter toch maar niet
Elon Musk staakt zijn poging om Twitter over te nemen. In april legde hij een bod van 44 miljard dollar (43 miljard euro) op tafel, maar snel was er onduidelijkheid over het aantal spamaccounts op het platform. En door die onduidelijkheid is de deal nu afgeblazen. Dat blijkt uit een document dat de...
Lees verder

Liveblog | Spoorbedrijven willen helpen met graanexport Oekraïne
Het is dag 136 van de oorlog in Oekraïne. Europese spoorbedrijven willen helpen met graanexport Oekraïne. Volg hier het liveblog.
Lees verder