Doorgaan naar hoofdcontent

Spotify verkoopt aanzienlijk meer reclame

EMERCE
Spotify verkoopt aanzienlijk meer reclame
Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Spotify steeg in het tweede kwartaal van 385 miljoen naar 433 miljoen. Het aantal betaalde gebruikers bedraagt nu zo'n 188 miljoen tegen 165 miljoen een jaar eerder. Zij zorgden voor een omzet van 2,5 miljard euro, vijf procent meer dan een jaar geleden.
Lees verder

'Bijna een op de tien pakketten vorige week vertraagd door hitte'
De temperaturen van boven de dertig graden vorige week hebben ervoor gezorgd dat een aantal pakketten niet op tijd werd bezorgd. Acht procent deed er langer dan gewoonlijk over om bij de consument op de mat te belanden. Dit blijkt uit de Pakketradar, een data-analyse van transportmanagementservice Wuunder.
Lees verder

Google wacht met uitfaseren third party cookies in Chrome
Google wacht toch langer met het uitfaseren van cookies van derden in zijn browser Chrome. Aanvankelijk was dat voor 2022 gepland, daarna werd de deadline verschoven naar 2023. Nu komt daar weer een jaar bij.
Lees verder

Meta boekt eerste omzetdaling ooit
Meta rapporteerde zojuist zijn eerste omzetdaling uit de geschiedenis. De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 1 procent van 29 miljard dollar naar 28,8 miljard. De winst ging 30 procent achteruit, van 10,3 miljard naar 6,6 miljard.
Lees verder

Samsung: sterke chipverkopen, zwakke mobiele markt
Samsung realiseerde in het afgelopen kwartaal zijn beste operationele winst van april-juni sinds 2018 vanwege een sterke vraag naar serverchips, maar de mobiele activiteiten staan onder druk door de hoge inflatie en logistieke kosten.
Lees verder

Techleap.nl: Minder groeikapitaal beschikbaar voor startups in tweede kwartaal
In het tweede kwartaal van 2022 werd er voor 710 miljoen aan durfkapitaal opgehaald door Nederlandse startups en scale-ups, tegenover 811 miljoen in het vorige kwartaal en 2.2 miljard in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit het Quarterly Startup Report, een driemaandelijkse data-analyse van Dealroom.co, Golden Egg Check, KPMG, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's), Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP), Dutch Startup Association (dSa) en Techleap.nl.
Lees verder

Flink meer omzet voor CM.com
Telecom dienstverlener CM heeft in de eerste zes maand 21 procent meer omzet gerealiseerd vergeleken met vorig jaar. CEO Jeroen van Glabbeek spreekt van een robuuste groei.
Lees verder

Zuckerberg: Instagram gaat volledig op de schop
Voor de meeste Istagram-gebruikers had Mark Zuckerberg gisteren tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers bepaald geen goed nieuws. Zuckerberg onthulde dat het bedrijf van plan is om de hoeveelheid Instagram-inhoud die door AI wordt aanbevolen 'meer dan te verdubbelen'.
Lees verder

Google Cloud vestigt zich in Mexico
Google Cloud heeft plannen aangekondigd voor zijn eerste cloudregio in Mexico, de derde in Latijns-Amerika na Santiago, Chili en São Paulo, Brazilië.
Lees verder