Doorgaan naar hoofdcontent

Politiechef: verkeerde inschatting agent die op tractor schoot

Politiechef: verkeerde inschatting agent die op tractor schoot
Hoofdcommissaris Gery Veldhuis van politie-eenheid Noord-Nederland denkt dat de agent die deze week in Heerenveen op een tractor schoot een verkeerde inschatting heeft gemaakt. De politiechef zegt in NRC dat de agent schoot omdat hij naar eigen zeggen dacht dat de 16-jarige tractorbestuurder op...
Lees verder

Ook voormalig gelijkheidsminister wil premier VK worden
Voormalig onderminister van Gelijkheid Kemi Badenoch gooit haar hoed in de ring om de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk te worden, maakt ze zaterdag bekend in de Britse krant The Times. 'Ik doe een stap naar voren omdat ik de waarheid wil vertellen', schrijft Badenoch.
Lees verder

Verkiezingscampagne Japan gaat door na moord op oud-premier
Zaterdag is de campagne voor verkiezingen van de Japanse Senaat, die zondag plaatsvinden, hervat. Vrijdag werd oud-premier Shinzo Abe doodgeschoten tijdens een campagne-evenement.
Lees verder

Chinese inflatie hoger door gestegen prijzen varkensvlees
De inflatie in China is in juni gestegen naar het hoogste niveau in twee jaar, vooral aangejaagd door de stijgende prijzen voor varkensvlees. Volgens de Chinese overheid bedroeg de inflatie vorige maand 2,5 procent op jaarbasis, tegen 2,1 procent een maand eerder.
Lees verder

Sri Lankaanse betogers dringen presidentieel paleis binnen
Een van de grootste protesten dit jaar tegen de Sri Lankaanse regering is zaterdag uitgemond in de bestorming van het presidentieel paleis in Colombo. Betogers zijn de woning ook binnengedrongen. President Gotabaya Rajapaksa is volgens defensiebronnen in veiligheid gebracht.
Lees verder

Tientallen tractoren blokkeren isolatiebedrijf Rockwool in Roermond
Tientallen tractoren blokkeren zaterdag de hoofdingang van isolatiebedrijf Rockwool in Roermond. De actievoerders zijn het oneens met het stikstofbeleid van het kabinet. Eerder deze week bereidde het bedrijf in Limburg zich al voor op mogelijke acties van boeren.
Lees verder

Grote zorgen in Duitse industrie over Russisch gas
De Duitse industrie is zeer bezorgd over de mogelijkheid dat Rusland de gastoevoer volledig gaat dichtdraaien. Volgens de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK) zou dat een zware recessie kunnen veroorzaken voor de grootste economie van Europa.
Lees verder

Landelijke actie Extinction Rebellion bij kantoren ING
Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren zaterdag landelijk actie bij ING uit protest tegen de financiering van de fossiele industrie door de bank. In twintig steden zijn actievoerders filialen van ING binnengegaan om die te bezetten. Zij weigeren te vertrekken tot ING heeft toegezegd per...
Lees verder

Piek zwarte zaterdag rond middaguur bereikt
Het verkeer heeft op zwarte zaterdag rond 12.00 uur de piek bereikt, sindsdien neemt de drukte op de Europese wegen weer af. De ANWB telde rond het middaguur 615 kilometer file in Frankrijk, waarmee het 'nog niet gigantisch uit de hand is gelopen', aldus een woordvoerster.
Lees verder

Verdachte van moord op oud-premier Abe bereidde eerst bomaanslag voor
De man die verdacht wordt van de moord op de Japanse oud-premier Shinzo Abe plande in eerste instantie een bomaanslag, aldus het Japanse persbureau Kyodo op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek naar de moord. Het is niet duidelijk waarom de verdachte er uiteindelijk vanaf zag.
Lees verder

Liveblog | Russen bombarderen flatgebouw in provincie Donetsk
Het is dag 137 van de oorlog in Oekraïne. In de stad Chasiv Yar bombardeerden de Russen een flatgebouw, waarbij meerdere mensen om het leven kwamen.
Lees verder

Sri Lankaanse president treedt af na aanhoudende protesten
De Sri Lankaanse president Gotabaya Rajapaksa treedt woensdag af. Dat heeft hij besloten na politiek crisisoverleg naar aanleiding van de massale demonstraties in het land. Gisteren bestormden betogers het presidentieel paleis in Colombo en drongen het gebouw binnen. Met hulp van het leger kon de...
Lees verder