Doorgaan naar hoofdcontent

Ontslagen bij Microsoft, Google neemt minder mensen aan

EMERCE
Ontslagen bij Microsoft, Google neemt minder mensen aan
Amerikaans techbedrijven hebben last van de economische tegenwind. Microsoft heeft enkele honderden ontslagen aangekondigd, en Google gaat minder mensen aannemen.
Lees verder

FNV-leden pleiten in Brussel voor juridische EU-brede bescherming platformwerkers
Op uitnodiging van Europarlementariër Kim van Sparrentak (GroenLinks) zijn FNV-leden werkzaam bij Deliveroo en Uber dinsdag in gesprek gegaan met Europarlementariërs over de concept-richtlijn ter verbetering van de bescherming van platformwerkers.
Lees verder

5G iPhones en iPads verboden in Colombia door patentgeschil
Ericsson zegt dat Apple inbreuk maakt op zijn patenten in 5G-chips voor de huidige generatie iPhones.
Lees verder

Eerste Nederlandse waterstofdrone
Ruim twaalf jaar was Pieter Lantermans actief in de lucht- en ruimtevaarttechniek. Bijna al die tijd was er het verlangen om de sector te helpen verduurzamen. Eind 2018 zag Lantermans mogelijkheden en richtte hij HyFly op. Sindsdien houdt de startup uit Drachten zich bezig met het ontwikkelen van een door waterstof aangedreven drone.
Lees verder

Groningen staat open voor meer datacenters
Hoewel het kabinet de explosieve groei van grote datacenters wil beteugelen, deels vanwege het energievraagstuk, laat de provincie Groningen aan de NOS weten er juist nog twee datacenters bij te willen hebben.
Lees verder

DDMA organiseert nieuw congres over digital analytics
Branche-organisatie DDMA organiseert 13 oktober 2022 in B. Amsterdam een nieuw congres: de Digital Analytics Summit. Dit is hét kennis- en netwerkevenement op het gebied van digital analytics in Nederland waar (inter)nationale sprekers je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie, privacy, organisatie en cultuur.
Lees verder

Eerste indruk: macOS Ventura en iOS en iPadOS 16
Zoals elk jaar om deze tijd heeft Apple de publieke bètaversies van zijn nieuwste systeemsoftware uitgebracht: naast iOS en iPadOS 16 onder meer macOS Ventura. Iedereen kan nu kennis maken met de nieuwste functies. Maar zijn die de moeite waard?
Lees verder

Dutch Media Week Xperience Days geven publiek een kijkje achter de schermen op het Media Park
Tijdens jaarlijks mediafestival Dutch Media Week, dat dit jaar valt in oktober, staat de impact van media op ons dagelijks leven centraal.
Lees verder

Miljoeneninvestering in Twentse startup voor krachtigste fotonische kwantumcomputer
QuiX Quantum, een producent van kwantumprocessors, heeft een investering van 5,5 miljoen binnengehaald van PhotonDelta, FORWARD.one en Oost NL.
Lees verder