Doorgaan naar hoofdcontent

Meta klaagt dataschrapers aan

EMERCE
Meta klaagt dataschrapers aan
Meta gaat juridische stappen ondernemen tegen dataschrapers, oftewel bedrijven die (openbare) gegevens van gebruikers verzamelen voor commerciele doeleinden.
Lees verder

'AI vermorzelt tarieven grafische creatie'
Binnenkort kan iedereen die maar wil unieke, haarscherpe foto's, muziek en video's genereren met kunstmatige intelligente voor een paar cent per productie. Dat stellen kenners van fondsbeheerder ARK Invest na grondige technische analyses.
Lees verder

Ierse waakhond legt Meta databeperkingen op
De data-autoriteit in Ierland is van plan om Instagram en Facebook te verbieden om data van gebruikers naar de VS te sturen. Doordoor wordt moederbedrijf Meta mogelijk gedwongen om het stoppen met het leveren van haar diensten in Europa.
Lees verder

Groei bij flitsbezorgers vlakt af
De eerste explosieve groei bij flitsbezorgers is achter de rug. Sinds begin 2022 vlakken de cijfers af, zo laten transactiecijfers aan ABN AMRO zien.
Lees verder

Bol.com verhoogt prijs Select met 20 procent
De abonnementsprijs van bol.com Select gaat volgende maand van tien naar twaalf euro. Het e-commercebedrijf rekent de stijgende transport- en brandstofkosten door.
Lees verder

Amazon lanceert e-bakfietsen in VK
Amazon lanceert in het Verenigd Koninkrijk e-bakfietsen om de koolstofuitstoot van zijn bezorgingen te verminderen.
Lees verder

'Overname Twitter door Musk ernstig in gevaar'
De overname van Twitter door Elon Musk is ernstig in gevaar, zo melden anonieme bronnen aan The Washington Post. Gesprekken over de financiering van de overname waarmee ongeveer 44 miljard dollar (43,3 miljard euro) is gemoeid, zijn gestopt.
Lees verder

Expert plaatst oproep aan alle creatieve bureaus
Retailer Expert verspreidt een video-oproep waarin ze álle creatieve bureaus van Nederland, groot én klein, uitdagen zich te melden. Daarmee draait Expert het traditionele wervingsproces om. Bureaus pitchen niet bij Expert, Expert pitcht bij de bureaus.
Lees verder

Doorstart voor Drogisterij.net
Droginet, bekend van onder andere de webshop KoopjesDrogisterij, neemt Drogisterij.net over voor een onbekend bedrag. Het oudste drogisterijlabel online (sinds 1999) verkeerde al een tijdje in zwaar weer; eind mei ging het bedrijf failliet.
Lees verder