Doorgaan naar hoofdcontent

Lichtproducent Signify groeit door, koers keldert

Lichtproducent Signify groeit door, koers keldert
Lichtproducent Signify uit Eindhoven heeft zijn omzetgroei voortgezet met een kwartaalomzet van 1,8 miljard euro en een nettowinst van 248 miljoen euro.. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het bedrijf zojuist presenteerde. Vooral de tak die de zakelijke markt bedient presteerde goed.
Lees verder

'Het zijn delicten waar 12 jaar gevangenisstraf op staat'
Ook vannacht was het weer raak: boerenacties op (snel)wegen in Nederland. Boeren dumpen troep of al dan niet aangestoken hooibalen op wegen en creëren daarmee levensgevaarlijke situaties. Voor Rijkswaterstaat is de maat vol, dus gaat de organisatie aangifte doen van vernielingen die zijn aangericht en van bedreiging en laster.
Lees verder

Economie eurozone groeit met 0,7 procent, sterker dan verwacht
De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 0,7 procent gegroeid in vergelijking met een kwartaal eerder. Dat stelt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige schatting. Daarmee groeide de economie van het eurogebied iets sterker dan in het eerste kwartaal en ook meer dan economen hadden verwacht, ondanks de tegenwind van de hoge inflatie.
Lees verder

VDL Nedcar kan vier maanden langer voor BMW blijven produceren
VDL Nedcar kan vier maanden langer auto's in Born maken voor BMW. Het bedrijf heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BMW waarin dat is afgesproken, maakte de provincie Limburg vrijdag bekend.
Lees verder

Stevige retoriek tussen Biden en Xi, weinig vooruitgang
De Chinese president Xi Jinping heeft Joe Biden gewaarschuwd 'niet met vuur te spelen' rond Taiwan. Dat deed hij in een videogesprek dat de twee leiders gisteren voerde naar aanleiding van de oplopende spanningen rondom een mogelijk bezoek van de Amerikaanse parlementsvoorzitter Nancy Pelosi aan Taiwan. Ook zou Xi hebben gezegd dat de VS het 'één-China-principe' moet respecteren en herhaalde hij dat China ferm tegen Taiwanese onafhankelijkheid en buitenlandse inmenging is.
Lees verder

Goed half jaar achter de rug voor bouwbedrijf Heijmans
Bouwbedrijf Heijmans heeft het het afgelopen half jaar goed gedaan, met een omzet van 864 miljoen en een netto resultaat van 30 miljoen euro, ten opzichte van een netto resultaat van 10 miljoen euro in het eerste half jaar van 2021. De orderportefeuille is ondertussen gestegen naar 2,2 miljard euro.
Lees verder

Saudische kroonprins dankt voor 'warm onthaal' bij Macron
De Saudische kroonprins en feitelijke machthebber Mohammed bin Salman al-Saud heeft in Parijs zijn gastheer president Emmanuel Macron hartelijk bedankt voor het warme onthaal door het staatshoofd. 'Nu ik het land verlaat, doet het mij veel genoegen om tegenover de president mijn diepe dankbaarheid te betuigen voor het warme onthaal en de gastvrijheid die mij en mijn delegatie ten deel zijn gevallen', aldus een verklaring van de 36-jarige prins die ook MBS wordt genoemd.
Lees verder

Van der Plas: dreigementen tegen mij komen niet van boeren
BBB-leider Caroline van der Plas zegt op Twitter niet persoonlijk bedreigd te worden door boeren. Uit welke hoek de bedreigingen wel komen, vermeldt ze niet.
Lees verder

VodafoneZiggo remt vertrek van internetklanten af
VodafoneZiggo verloor dit jaar een flinke groep internetklanten nadat de telecom-aanbieder afscheid nam van de Formule 1-rechten. In het tweede kwartaal wist het bedrijf de daling af te remmen.
Lees verder

TenneT investeerde dit jaar al 1,6 miljard in hoogspanningsnet
Netbeheerder TenneT heeft dit jaar 1,6 miljard euro gestopt in het hoogspanningsnet. Daarmee moet het netwerk de energietransitie beter mogelijk maken. Vanwege de overgang naar schone energie is er meer vraag naar stroom van huizen en bedrijven. Ook wordt er daardoor op meer plekken stroom geproduceerd en verandert het gebruik van het hoogspanningsnet.
Lees verder

Vanaf half september herhaalprik corona voor 12-plussers
Naar verwachting kan vanaf half september iedereen boven de 12 jaar een herhaalprik tegen het coronavirus krijgen, dat schrijft zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerst zijn zorgmedewerkers met patiëntencontact en mensen met een verhoogd medisch risico aan de beurt en daarna mag de rest.
Lees verder

Duitsland: gaspijpleiding Nord Stream 2 alsnog openen geen optie
Voor Duitsland is het geen optie om gaspijpleiding Nord Stream 2 te openen nu Rusland via Nord Stream 1 minder gas levert. Volgens minister van Economische Zaken Robert Habeck zou dat de Russische president Vladimir Poetin in de kaart spelen. 'Daarom is het in mijn ogen verkeerd en geen optie.' In plaats daarvan wil de vicekanselier dat de overgang naar duurzame energie sneller gaat.
Lees verder