zaterdag 2 juli 2022

Gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in jaren

Gemiddeld hypotheekbedrag daalt voor het eerst in jaren
Voor het eerst in drie jaar tijd daalt het gemiddelde hypotheekbedrag, meldt De Hypotheker op basis van de eigen cijfers van hypotheekaanvragen. In het tweede kwartaal van dit jaar leenden huizenkopers gemiddeld ruim 1 procent minder dan in het jaar ervoor.
Lees verder

Excuses van De Nederlandsche Bank voor betrokkenheid slavernijverleden
De Nederlandsche Bank (DNB) biedt zijn excuses aan voor de rol die bestuurders van de bank speelden bij het slavernijverleden in de negentiende eeuw. Dat maakte president Klaas Knot vrijdagmiddag bekend tijdens de nationale herdenking van de afschaffing van de slavernij in Amsterdam.
Lees verder

Noodverordening in Harderwijk vanwege demonstratie Nederland in Verzet
Vanaf 16.00 uur vanmiddag geldt een noodverordening in de hele gemeente Harderwijk. Daartoe heeft burgemeester Harm-Jan van Schaik besloten, na overleg met politie en openbaar ministerie. Aanleiding is de voor vanavond aangekondigde demonstratie van Nederland in Verzet, die dus wel door mag gaan.
Lees verder

Demonstrerende huisartsen door politie tegengehouden bij Binnenhof
Vanmiddag heeft de politie een groep demonstrerende huisartsen tegengehouden bij het Binnenhof. De enkele honderden huisartsen die al op het Binnenhof stonden, zijn weggestuurd. Een deel van de actievoerders vertrok na tien minuten in polonaise, schrijft het ANP.
Lees verder

Leger klaar om Schiphol te helpen
Defensie staat klaar om als het nodig is maandag luchthaven Schiphol te helpen. Dat zei minister Kajsa Ollongren vandaag na de ministerraad. Boerenorganisaties hebben gezegd maandag het land plat te willen leggen. Politie en marechaussee - verantwoordelijk voor de beveiliging van Schiphol - zullen...
Lees verder

Kabinet wil rekeningrijden in 2030 invoeren
In 2030 betalen automobilisten niet meer voor autobezit, maar voor gebruik. Dat heeft het kabinet vandaag bekend gemaakt. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat spreekt van een 'eenvoudig systeem,' waarbij de automobilist per kilometer betaalt.
Lees verder

VVD wil Onno Hoes als partijvoorzitter
Het bestuur van de VVD draagt Onno Hoes voor als nieuwe partijvoorzitter. Hij moet de opvolger worden van Christianne van der Wal, die minister voor Natuur in Stikstof is geworden.
Lees verder

'De brutaliteit van zo'n Brabants familiebedrijf'
In 2009 neemt Jumbo de kwakkelende supermarkt Super de Boer over. Hiermee kom het familiebedrijf uit Veghel in bezit van 300 winkels en wordt in een klap een landelijke speler. Hoe kon een klein familiebedrijf zo'n boude stap nemen?
Lees verder

Eerste weekend van juli meteen al lange rijen op Schiphol
Op Schiphol is het aan het begin van het eerste weekend van juli meteen al erg druk. De rijen met vakantiegangers en andere reizigers stonden zaterdagochtend vroeg al tot ver buiten de vertrekhallen en het kan ook lang duren om door de security te komen. 'Zijn in 2 uur 200 meter opgeschoten',...
Lees verder

Liveblog | Zelenski: raketaanval op flatgebouw Odessa was doelgericht
Het is dag 129 van de oorlog in Oekraïne. In dit liveblog volg je de laatste updates over de ontwikkelingen van de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Biden-regering wil toch nieuwe licenties voor boren op zee uitgeven
De Biden-regering is van plan de komende vijf jaar elf nieuwe licenties uit te geven voor het boren naar olie op zee. Tien daarvan zouden in de Golf Mexico en één in Alaska worden uitgegeven. Biden heeft tijdens zijn campagne beloofd geen nieuwe vergunningen voor het boren naar olie en gas uit te...
Lees verder

Demonstranten dringen Libisch parlement binnen
Demonstranten zijn vrijdagavond het Libische parlement in Tobruk binnengedrongen en hebben brand gesticht voor het gebouw. Zij deden dit uit woede over de politieke patstelling in Libië, de corruptie en de verslechterende levensomstandigheden. Op beelden is te zien dat een betoger de weg voor...
Lees verder