maandag 25 juli 2022

Export van tech naar Rusland verder beperkt

Computable
Export van tech naar Rusland verder beperkt
De uitvoer naar Rusland van producten, diensten en technologieën die ook militair kunnen worden ingezet, is verder beperkt. Dat staat in een nieuw sanctiepakket dat 21 juli door de Europese Unie is ingesteld.
Lees verder

Consolidatie verdedigt ons tegen cyberpandemie
Het afgelopen jaar was er sprake van een dubbele pandemie: een biologische én een cyberpandemie. Het aantal cyberaanvallen op bedrijfsnetwerken nam ten opzichte van vorig jaar met maar liefst de helft toe. Om zich te verdedigen...
Lees verder

Podcast over cybercharlatan Rian van Rijbroek
'In de ban van Rian' is een podcastserie over Rian van Rijbroek. Zij is een zelfverklaard cyber-expert die een verhouding heeft met ict-ondernemer Gerard Sanderink en voor veel onrust zorgt binnen zijn bedrijven. Onder meer bij...
Lees verder

Oracle en Microsoft versterken multicloud-aanbod
Oracle werkt samen met Microsoft om Azure-klanten directe toegang tot Oracle-databases te bieden in Oracle Cloud Infrastructure, de cloudinfrastructuur van Oracle. Het is vooral in functie van een multicloud-aanbod dat deze samenwerking moet worden gezien.
Lees verder

Deze tien programmeertalen zijn op hun retour
Programmeertalen die de softwarewereld stormenderhand veroveren zijn er maar om de zoveel jaar. Tegelijk zijn er veel talen die nooit doorbreken. En soms moeten mainstream programmeertalen plaats ruimen voor betere alternatieven. Hier zijn tien verouderde programmeertalen.
Lees verder