Doorgaan naar hoofdcontent

Eerste app only Aldi opent in Utrecht

EMERCE
Eerste app only Aldi opent in Utrecht
Morgen wordt de eerste kassaloze Aldi Shop&Go voor het grote publiek aan de Lange Viestraat in Utrecht in gebruik genomen. Het is de eerste app-only Aldi op het Europese vasteland.
Lees verder

Snap lanceert Snapchat voor Web
Snapchat kent nu ook een webversie om gebruikers snaps te laten verzenden en met vrienden te chatten via videogesprekken.
Lees verder

Markt voor slimme luidsprekers stagneert
De markt voor slimme luidsprekers groeit niet meer. Momenteel zijn 1,8 miljoen huishoudens in het bezit van een slimme speaker. Dat is gelijk aan het bezit in 2021. Er is er weinig perspectief op groei, aangezien slechts 1 procent van de Nederlanders van plan is een slimme speaker te kopen.
Lees verder

Rusland geeft Google boete van 360 miljoen euro
Rusland heeft Google-moederbedrijf Alphabet maandag beboet voor 21,1 biljoen roebel (ruim 360 miljoen euro) omdat ondanks herhaaldelijke verzoeken video's met 'illegale informatie' niet zijn verwijderd.
Lees verder

Budbee sluit 'ijzersterk halfjaar' af
Budbee, specialist in pakketbezorging aan huis en in pakketkluizen, heeft naar eigen zeggen een 'ijzersterk halfjaar' achter de rug in Nederland. De Zweedse challenger zag in de eerste zes maanden van 2022 het pakketvolume met meer dan 100% groeien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Omzetcijfers noemt het bedrijf niet.
Lees verder

Denemarken verbiedt Chromebooks en Google diensten op scholen
Denemarken verbiedt de diensten van Google op scholen. Het Deense agentschap voor gegevensbescherming, Datatilsynet, concludeert dat de gegevensverwerking van de Workspace-clounddienst WorkSpace 'niet voldoet aan de vereisten'. En dat geldt ook voor Chromebooks die Google software draaien.
Lees verder

ACM boete voor niet meewerken aan informatievorderingen
De ACM legt de eigenaar van een niet nader genoemde webwinkel een boete van 10.000 euro op voor het niet meewerken aan informatievorderingen.
Lees verder

Meta hoeft gifjesplatform Giphy voorlopig niet te verkopen
Meta hoeft gifjesplatform Giphy voorlopig niet te verkopen. De Britse toezichthouder, de Consumer and Markets Authority (CMA) had daartoe besloten omdat de overname door Meta de concurrentie tussen socialemediaplatformen zou schaden.
Lees verder

Webwinkel TOM vraagt faillissement aan, wil doorstart
Webwinkel TOM heeft vandaag bij de rechtbank in Den Bosch het faillissement aangevraagd. De specialist in artikelen in het vrijetijdssegment is er niet uitgekomen met de krediteuren die het bedrijf ook nog langer de tijd hadden gegeven om zijn zaken op orde te stellen.
Lees verder